Anita Östlund.

Tungt VM för Anita Östlund

Konståkning

Någon revansch efter OS blev det inte när Anita Östlund VM-debuterade under förra veckan. Ett nytt tungt kortprogram gjorde att 17-åringen inte fick åka det fria programmet.

Historien från OS-debuten upprepade sig när Anita Östlund VM-debuterade. Precis som då satte det korta programmet rejäla käppar i hjulen för Östlund. VM-åket slutade med två stycken fall och det första kom redan tidigt i programmet.

– Jag var lite slapp i landningen, sa Anita Östlund i TV12 efteråt.

Under 49 poäng

Det andra fallet gjorde sedan att Östlund kom i mål på 48,99 poäng, vilket bara skulle räcka till en 29:e plats och när endast de 24 bästa fick åka det fria programmet tog VM-resan slut redan där.

–  Det händer inte så ofta att jag missar det hoppet så ja, jag var kanske lite chockad­­ över att det blev så. Jag mår väl inte så där jättebra nu. Det gick inte alls som jag hade tänkt att det skulle gå, sa Anita Östlund till TV12 efter det tunga mästerskapsåket.

Anita Östlunds stora mästerskapssuccé den här säsongen kom under hennes debut i senior-EM där hon låg sexa efter det korta programmet och till slut landade på en 17:e plats i tävlingen.

  • Adam Andersson031-98 50 67