Bild: Pressbild

Youtubekändis till Landvetter

Youtube

På måndag kommer Youtubekändisen Hampus Hedström till Landvetters kulturhus.
– Det blir en inspirationsföreläsning om vad skolan inte lärde dig, säger han.

– Jag är 21 nu och har gjort det här i x antal år. Det är kul att snacka om det jag gör och hur man når sina drömmar och mål, inom Youtube eller vad som helst. I grova drag handlar det om att sätta upp alldeles för höga mål. Vill du veta mer får du komma på måndag, säger Hampus Hedström finurligt.

Livet som Youtuber

En stor del av föreläsningen kommer att handla om hur han själv gjorde för att bli Youtubestjärna och hur det fungerar att vara Youtuber i Sverige i dag. En del konkreta tips blir det också, till exempel om vikten av att kunna pitcha sig själv.

Hampus tänker också prata en del om hur det var att starta eget företag på högstadiet. Dåförtiden uppträdde han som trollkarl på kalas och fester och ville kunna fakturera kunderna. Eftersom han var för ung för att starta företag fick han hjälp av en lärare som förstod hans längtan och hjälpte honom att starta UF-företag, trots att han egentligen inte var gammal nog för det heller.

– Jag kommer också att snacka lite om hur man får folk att lyssna på en som ung.

200 000 följare

Efter fyra år som trollkarl bytte Hampus Hedström hemlighetsfulla illusioner mot att bli komiker på Youtube. Nu har han över 200 000 följare på sin kanal och hade i september förra året haft över 24 miljoner visningar på sina klipp. Med kändisskapet ökar pressen, på gott och ont.

– Fördelen är att det alltid är inspirerande att göra något när man märker att någon väntar. Nackdelen är att jag tänker mer på vad folk väntar sig nu. Det kan göra att man hindrar sig själv från att göra saker, dumt nog. Då får man gå tillbaka till basics, till vad man tyckte var kul från början.

Inspiration hittar han i allt möjligt. Mest i att hänga med vänner.

– Det handlar om att umgås med så mycket folk som möjligt, skämta och vara aktiv i det sociala mediaflödet. Men mestadels att snacka skit med polare. Och allt man någonsin hör eller kommer på gäller det att skriva ned.

Föreläsningen börjar klockan 18 och riktar sig till nyfikna i alla åldersgrupper.