Viktigaste frågorna inför valet

Nyheter
HP drar med detta nummer igång den lokala valbevakningen. Vi har sonderat terrängen i kommunen angående vilka politiska frågor som är angelägna för invånarna och pratat med 12 personer i olika åldrar i Mölnlycke, Landvetter, Rävlanda, Hindås, Hällingsjö och Härryda. Dessutom har vi frågat om de bestämt hur de ska rösta.
1. Vilka frågor är viktiga för dig inför valet?

2. Har du bestämt hur du ska rösta?

1. Vilka frågor är viktiga för dig inför valet? 2. Har du bestämt hur du ska rösta? Evert Annell, 85 och Anna-Lisa Annell, 82, Landvetter. 1. – Vi tycker det ska finnas ett bra äldreboende eller servicehus för äldre människor i Landvetter. 2 – Vi har inte bestämt oss exakt vilket parti men det blir nog blått.

Evert Annell, 85 och Anna-Lisa Annell, 82, Landvetter.

1. – Vi tycker det ska finnas ett bra äldreboende eller servicehus för äldre människor i Landvetter. 2 – Vi har inte bestämt oss exakt vilket parti men det blir nog blått.

v17_petra_tranberg

Petra Tranberg, 45, Rävlanda

1. – Det är viktigt med skolan. Gång och cykelvägar så att barnen kan ta sig enkelt mellan orterna, det är ganska smala vägar. 2. Jag kommer antagligen rösta på Centerpartiet.


Eva-Lena Björkman
, 72 år, Hindås

1. – Jag tycker samhällsutveckling i stort är viktigt. Hur man ska bygga ut och förbättra kommunen med allt vad det innebär. Folk är så skeptiska till det, framförallt äldre män. 2. Nej, har inte bestämt hur jag ska rösta.

v17Andreas Andersson

Andreas Andersson, 36 år Hällingsjö

1. – Skola och barnomsorg är viktigast för mig. Att vi har tillräckligt med platser och att köerna blir mindre. 2. Nej, jag har inte kommit så långt än.

v17_Annika_Sääf

Annika Sääf, 43 år, Landvetter

1. – Det är skolan jag vurmar för, det är fler elever som behöver stöd och det stödet finns inte. Det påverkar hur jag kommer rösta. 2. Jag har inte bestämt mig än.

v17_Nils-Erik_Lindell

Nils-Erik Lindell, 85 år, Mölnlycke

1. – Äldreomsorgen, jag börjar ju bli gammal. Vill att det ska gå snabbt och att man vet vad man får. 2. Jag brukar bestämma mig på valdagen (skratt).

v17_Dawn_Roth

Dawn Roth, 50 år, Rävlanda

Skolan är väldigt viktig för mig, jag är lärare själv. Öka antalet lärare och då särskilt stödlärare/speciallärare. Sedan är lokaltrafiken, det måste vara goda kommunikationer för dem som pendlar. 2. Ja, jag kommer att rösta på dem som har skolfrågan högst upp på dagordningen.

v17_Mattias_Gustafsson

Mathias Gustafsson, 39 år, Hindås

– Pendeltrafiken, förbättrad kollektivtrafik från Hindås till Göteborg. Jag tycker inte frågan diskuteras ordentligt av några politiker i kommunen. Ja, jag vet nog hur jag ska rösta, i alla fall på vilket parti.

v17_Anders_Osberg

Anders Osberg, 52 år, Härryda

– Hur politikerna ska göra för att tackla Sverigedemokraterna, som jag vet är stora här i orten Härryda. Jag tycker inte om deras historia, och vill helst inte se att de växer i någon kommun. 2. Det är svårt, jag är inte säker. Jag vet i alla fall ett parti jag inte ska rösta så.

v17_Rebecca_Andreasson

Rebecca Andreasson, 24, Mölnlycke

– Förskolan helt klart. Jag jobbar i den och har barn i den. Det måste bli mindre barngrupper och mer personal. Hur det ska gå till vet jag inte, lös det, politiker (skratt). 2. Nej, har inte bestämt mig än.

v17_linda_hysén_johansson

Linda Hysén Johansson, 35, Landvetter

– Skolan är kass, det finns inga resurser, det måste bli bättre. Kanske inte fler lärare men mer stödpersonal. Ja, jag har bestämt vad jag ska rösta på.