Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Anita Östlund slog personligt rekord med 168,38 poäng.

Anita tog guld efter rekordåk

Konståkning

Efter en säsong som innehållit både glädje och besvikelse avslutade Anita Östlund på bästa sätt. Hon satte nytt personligt rekord och vann helgens elitseriefinal.

Den 17-åriga konståkningstalangen från Gråbo har haft en händelserik säsong. Efter en sensationell mästerskapsdebut i EM gick barndomsdrömmen i uppfyllelse när hon blev uttagen till OS, men både där och senare på VM fick hon inte till sina åk.

Men i elitseriefinalen i Mörrum i helgen visade Anita Östlund, som tävlar för Landvetters Konståkningsklubb, åter att hon är ett stort framtidshopp. Det blev personligt rekord med 168,38 poäng och hon tog en överlägsen seger framför silvermedaljören Josefin Taljegård.

– Jag är jättenöjd med hennes insats. Hon hade någon liten miss i både korta och långa programmet, men man ser att hon har en hög kapacitet. Nu kommer vi att åka iväg på några läger under sommaren, säger tränaren Andrea Dohány.

Lerums Konståkningsklubb hade två åkare på plats. Oliver Praetorius tog en av många andraplatser där här säsongen när han åter blev tvåa bakom Tibros Casper Johansson i ungdomsklassen. Med 105,32 poäng hade han nästan 15 poäng upp till guldet. Madicken Astorsdotter kom sist bland de tio åkarna juniorklassen.