Martin Östholm.

Därför nobbade Östholm utlandet för Pixbo

Pixbobloggen

Innebandy
Han hade anbud från en drös svenska, men också schweiziska klubbar. Ändå valde världsbacken Martin Östholm att stanna i Pixbo Wallenstam. För Härryda-Posten berättar han nu varför.

Pixbo Wallenstam har gjort klart med en blytung kontraktsförlängning. Det är klubbens stjärnspelare Martin Östholm som valt att stanna kvar i föreningen även under de två kommande säsongerna.
– Det var ett naturligt beslut, säger Östholm till HP.
Men med inte minst en väldigt stark säsong i ryggen var intresset för Martin Östholm stort när hans Pixbo fick stämpla ut från SM-slutspelet. Flertalet SSL-klubbar, men också en hel del klubbar från den schweiziska ligan har slagits för att knyta till sig Östholms namnteckning när hands kontrakt med Mölnlyckeklubben gick ut. Backstjärnan valde dock att nobba samtliga anbud och istället förlänga med Pixbo Wallenstam.
– Det känns som att jag trivs för bra för att vilja flytta. Jag har en väldigt bra helhet här där jag trivs i Pixbo, boendet i Göteborg tillsammans med min sambo och mitt jobb. Även om det fanns anbud kände jag till sist att jag ville stanna kvar, säger Östholm.
Pixbospelaren hade en alldeles strålande säsong under 17/18 och var en stor anledning till att hans lag slutade trea i grundserien, trots att man tippades missa slutspel på förhand. I slutspelet tog det stopp direkt i kvartsfinalen mot Mullsjö och det var också där Östholm stötte på problem för första gången för egen del.
– Jag fick vara skadefri hela säsongen, bortsett från tre matcher i slutspelet och det var riktigt surt såklart. Överlag hade jag en bra säsong och kände att jag kunde leverera på en hög nivå, säger Pixbospelaren.
Det stora individuella målen för Martin Östholm till den kommande säsong blir att ta ett steg till i sin utveckling, men också knipa en plats i VM-truppen.
– Jag vill göra en bra försäsong och se till att vara bra tränad. Sedan vill jag såklart utvecklas och hjälpa Pixbo så mycket jag kan. Självklart är också målet att spela VM, säger Östholm.
Ni har tappat Max Wahlgren och Linus Henriksson. Hur tycker du det känns inför nästa säsong?

– Tittar man på det nu så har vi absolut försämrats. Max uppgift var att göra poäng och den uppgiften gjorde han väldigt bra. Linus är en fantastisk spelare som jobbar och sliter väldigt hårt för laget. Men vi har en ny sportchef i Rikard (Jonsson) och min känsla är att vi inte kommer ha en sämre trupp till nästa säsong, säger Martin Östholm.