Efter nedläggningen – IFK Hindås tillbaka

Fotboll

De lade ned verksamheten för ett par år sedan, men nu tar man nya tag igen. IFK Hindås är tillbaka i seriesystemet.

Division 7 har fått ett tillskott till den här säsongen och det är IFK Hindås som återigen startat ett seniorlag. Efter ett par år utan någon seniorverksamhet valde klubben att göra ett nytt försök.

– Vi har så fina förutsättningar här med gräsplan, konstgräsplan och inomhushall. Sedan är det ju på gång med en skola här också och det känns bra att ha ett lag så att inte alla flyttar iväg och spelar på annat håll, säger Johan Viktor som är tränare för det nya a-laget då en korsbandsskada håller honom från spel.

Hög snittålder

Just nu består truppen i huvudsak av de som tidigare tillhört old boys-laget, men förhoppningen är att kunna föryngra truppen framöver.

– Just nu har vi en hög medelålder, men vi har fått in en 16-åring och en 19-åring. Vi hoppas att när vi fått i gång verksamheten så ska fler bli sugna på att spela. Både yngre och de som kanske slutat för ett par år sedan, säger Johan Viktor.

Någon resultatmässig målsättning finns inte i dagsläget utan nu handlar det i huvudsak om att få fart på verksamheten, hålla den levande och på sikt kunna bygga upp en starkare och starkare spelartrupp. Johan Viktor hoppas själv kunna kliva in även i spelarrollen till nästa säsong.

”Det som är roligt”

– Men tränarrollen passade bra nu när jag har korsbandet av. Man vill ju ändå ha sammanhållningen. Det är ju det som är roligt med fotboll, säger Johan Viktor.