Bild: ARON MIKAEL SIK
Dalahäster med multikulti-touch. Shai Dahan klipper bandet tillsammans med flygplatsdirektören Charlotte Ljunggren.

Flygplatsens nya utsmyckning invigd

Landvetter

Den sprillans nya utsmyckningen på Landvetter flygplats är klar. Det är den amerikanska konstnären Shai Dahan som ligger bakom väggmålningen.

Landvetter flygplats har sedan sex år tillbaka anlitat en konstnär för att göra en offentlig utsmyckning någonstans på flygplatsens. I år föll valet på den amerikanska konstnären Shai Dahan som tidigare arbetat mycket med offentliga illustrationer och utsmyckningar.

– Jag ville måla något som både jag själv och andra kan förknippa med Sverige, och samtidigt göra det på mitt eget sätt, säger Shai Dahan om de kulörta dalahästar han målat vid gate 16 i avgångshallen.