Arkivbild: Adam Andersson
Matchvinnare. Fredrik Forsman gjorde matchens enda mål i Landvetter IS seriepremiär mot Kongahälla.

Forsman matchhjälte i premiären: ”Var rätt snyggt”

Fotboll

Tre minuter återstod av ordinarie matchtid i seriepremiären borta mot Kongahälla – då klev Fredrik Forsman fram och gav Landvetter en drömstart på säsongen.

Förra säsongen hade Landvetter IS en riktigt tung start på säsongen och laget som hoppades kunna hålla till i toppen av tabellen var en bra bit in på sommaren till och med och dansade runt nedflyttningsstrecket, men laget reste sig rejält och var innan säsongen var över bland de bättre lagen.

Nu siktar laget på en bättre start den här säsongen och då kunde knappast säsongspremiären på bortaplan mot Kongahälla slutat mycket bättre. Dessutom var det ett riktigt konstmål som skulle avgöra tillställningen.

Det stod alltjämt 0–0 i matchen som såg ut att gå mot att lagen skulle få med sig varsin poäng hem, men Lis ville annat. Lucas Nilsen Skalle började med att dribbla bort några motståndare på sin backplats för att sedan spela upp bollen till Hami Golestan som levererade vidare till Pedram Talebi som i sin tur skarvade den vidare till Fredrik Forsman som gjorde bort sin försvarare och smackade upp 1–0 i det första krysset.

– Det var rätt snyggt faktiskt. Många bra individuella prestationer bakom det målet, säger Fredrik Forsman till HP.

Vad hann du tänka när du fick läget?

– Jag hann bara tänka att jag ville avgöra och att jag ville ta läget när det äntligen kom, säger Forsman.

Landvetter hade annars en lite knackig inledning på matchen, men höjde sig ju längre matchen gick och kom upp i den nivå man hoppats på under andra halvleken.

– I början var det lite knackigt. Vi fick inte riktigt till det, men i andra halvlek var det bra. Jag tycker att vi är lite bättre spelmässigt i matchen, säger Forsman.

Inför säsongen har laget bland annat lagt hårt jobb på försvarsspelet och det lönade sig direkt.

– Förra året hände det inte många gånger att vi höll nollan på bortaplan. Det känns bra att vi satt grunden för försvarsspelet nu och kan vi bygga vidare på anfallsspelet så kommer det bli riktigt bra.

Hur ska ni göra för att få en bättre start på säsongen än förra säsongen?

– Jag tyckte inte det var så dåligt då heller, det bara blev som det blev och vi släppte in för enkla mål helt enkelt, säger Fredrik Forsman.

Noterbart är också att Landvetters nyförvärv Johannes Nordström blev utvisad i den 90:e minuten i premiärmatchen och kommer därför inte spela i fredagens hemmapremiär mot Jonsered.

  • Adam Andersson031-98 50 67