Bild: Mikael Hildén
Knöt näven. Mölnlycke-Sjövallas lagkapten Niclas Williamsson hade all anledning att vara nöjd efter lagets match mot Eriksberg.

Kivilo hjälte för Mis: ”Hände senast i sju-manna”

Fotboll

1–1 i halvtid – då lade Mölnlycke-Sjövalla i nästa växel. Laget körde till slut över Eriksberg och inkasserade säsongens andra fullpoängare.

Det blev en händelserik afton när Mölnlycke-Sjövalla ställdes mot Eriksberg. Redan efter en kvart spelad fick gästerna chansen från elva meter, men Mis nyligen inkallade målvakt David Ringhage klev fram och såg till att hålla matchen mållös så långt.

– Det var väldigt viktigt att han tog den. Det hade varit tungt med en sådan start, säger lagkamraten Oskar Kivilo.

Istället var det Mölnlycke-Sjövalla som skulle ta ledningen på straff bara en liten stund senare efter att en Eriksbergspelare räddat bollen med handen på mållinjen och blev även utvisad i situationen. Fram klev Oskar Kivilo och rullade in 1–0, men det skulle visa sig att Mölnlyckespelaren var långt ifrån klar.

Eriksberg kom tillbaka och kvitterade ganska omgående och efter att även Mölnlycke-Sjövalla dragit på sig en utvisning var det gästerna som dominerade tillställningen.

– Sista 20 minuterna av första halvlek blir vi rejält tillbakatryckta. Vi fick knappt tag i bollen och det är starkt av oss att vi håller emot där. När det blir tio-mot-tio så tar de över matchen, säger Kivilo.

Några små förändringar i det taktiska i halvtid skulle dock ge matchen en helt annan bild i den andra halvleken.

Mis tog över tillställningen och satte 2–1 på nick genom Niclas Williamsson i den 65:e minuten. Oskar Kivilo följde upp det med ett 3–1-mål, Alexander Pettersson satte 4–1 på straff och i den 92:a minuten fullbordade Oskar Kivilo sitt hattrick.

– Jag pratade med en kompis om det efteråt och kom fram till att det nog hände senast i sju-manna. Det var riktigt skönt, säger Kivilo.

Du släppte ändå ifrån dig den andra straffen trots att du satte den första?

– ”Alex” (Alexander Pettersson) stegade fram direkt och såg väldigt sugen ut så jag frågade inte ens. Han sa efteråt att om jag hade frågat så hade jag fått ta den, men jag är tveksam (skratt), säger Kivilo.

Två segrar och två förluster så här långt på säsongen, hur tycker du att det har känts?

– När vi inledde med två förluster kände man lite att: ”är vi inte bättre än så här”. Men nu är vi med igen och har visat att vi kan, så nu känns det bra, säger Oskar Kivilo.