Bild: Adam Andersson
Max Wahlgren.

Klart: Stjärnan lämnar Pixbo Wallenstam

Innebandy

Han blev tvåa i SSL:s poängliga den här säsongen och var en av Pixbos mest framstående spelare – nu står det klart att Max Wahlgren lämnar klubben för en SSL-konkurrent.

Det är Linköping som lyckats knyta till sig Max Wahlgren till den kommande säsongen. Wahlgren sade i en intervju med Härryda-Posten efter uttåget ur slutspelet att framtiden var oviss, men att en dialog fördes med Pixbo. Nu står det alltså klart att Mölnlyckeklubben förlorat dragkampen om stjärnans namnteckning.
– Det var Pixbo eller Linköping som var alternativen. Jag har trivts väldigt bra i staden och med laget, men jag känner att jag kanske har tre-fyra år kvar av min prime och vill nå så långt som möjligt i min karriär. Det känns som att Linköping kommit lite längre, säger Max Wahlgren.
Men du hade en del alternativ efter säsongen du haft?
– Ja, så är det ju. Jag ville att det skulle vara ett sportsligt lyft om jag skulle lämna och förutom Falun och Storvreta känns det som att Linköping kommit längst. Jag har haft två fantastiska år i Pixbo, men det har också varit två tunga slutspel, säger Wahlgren.
Wahlgren noterades för imponerande 69 (39+30) poäng på 32 matcher under säsongens grundserie och var klart bäst med det i Pixbo Wallenstam.
Vad kommer du framför allt ta med dig från din tid i Pixbo?
– Lagkamraterna och sedan kommer allt med ”Harry” (Mikael Harrysson) alltid finnas med en, säger Max Wahlgren.

  • Adam Andersson031-98 50 67