Kontinuiteten ska lyfta Landvetter

Fotboll

En tuff vår, men klart starkare höst förra säsongen. Nu ska Landvetter IF 2003 bygga vidare på fjolårets avslutning och blicka högre i tabellen.

Det var mycket som var nytt för Landvetter IF 2003 under fjolårets divison 2-säsong. Dels flyttade laget upp ett gäng unga spelare till a-laget och tränarteamet installerade även ett helt nytt spelsystem. Det visade sig kanske också på resultaten.

– Det tog såklart ett tag in-nan det satte sig och vi lyckades spela ihop laget och det var väl därför som vi hade en tung vår, men sedan blev det mycket bättre under hösten, säger Landvettertränaren Kenny Sigeskog.

Nu ska Landvetter bygga vidare på fjolårshösten. Laget har fått behålla i stort sett hela truppen från förra säsongen med undantag för Jenny Hansson som flyttat till Alingsås. Man kommer precis som förra året ge en hel del juniorer chansen och däribland Lovisa Nilsson Edin som man värvat från Mölnlycke.

– Hon är född -02 och tillhör vårt juniorlag, men hon kommer absolut få spela och träna med a-laget, säger Sigeskog.

Landvetter har blandat och gett en del under försäsongen. Man har bland annat förlorat mot en seriekonkurrent som man på pappret bör ha efter sig, men nu senast besegrades Kopparbergs F19 med hela 6–2.

– Den matchen är jag riktigt nöjd med. Sedan har vi spelat Mölnlycke Vårcup också och fått mycket matcher där både för juniorer och a-lagsspelare så det känns bra, säger Kenny Sigeskog.

Målsättningsmässigt vill Landvetter högre upp än förra säsongen.