Bild: Adam Andersson
Vidare. Stephanie Boberg och hennes Pixbo är klara för SM-semifinal där IKSU väntar.

Landslagsbacken: ”Vi är underdogs”

Innebandy

Åkte ut mot IKSU i slutspelet förra året. Föll båda gångerna under grundserien. Nu ska Pixbo ta revansch mot Umeågänget när lagen möts i årets SM-semifinal.

Ja, Pixbo lyckades slå ut Rönnby i kvartsfinalserien med 3–1 i matcher. Det blev fyra tajta möten och efter att Västeråslaget räddat sig kvar med en bortaseger vid underläge 2–0 i matcher kunde Pixbo avgöra på bortaplan.

Stephanie Boberg gav Pixbo en drömstart i matchen, Linda Andersson såg till att laget återtog ledningen i den andra perioden och Josefin Wålinder blev matchhjälte med sitt 3–2-mål i den tredje perioden som också fastskrev slutresultatet.

”Smyga in nerver”

– Rönnby hade allt att spela för och det är nästan det svåraste som finns att stänga en sådan matchserie, för det kan både smyga sig in nerver och att man blir lite bekväm. Vi fick med oss väldigt mycket energi från den segern och att vi tog oss vidare, säger Pixbobacken Stephanie Boberg.

Nu väntar dock en på pappret klart tuffare uppgift i semifinalen för Pixbodamerna. Laget kommer nämligen att ställas mot IKSU. Laget som man åkte ut mot i just semifinalen förra säsongen och det enda laget man inte lyckats besegra ännu den här säsongen.

– Det ska bli väldigt roligt att möta IKSU. Man vill bara att det ska bli fredag nu, säger Stephanie Boberg.

Stark trupp

ISKU slutade tvåa i grundserien, placeringen ovanför Pixbo, och det tillsammans med den enorma spets som Umeålaget besitter i spelare som Amanda Delgado Johansson, Emelie Wibron och Sofia Joelsson gör att Mölnlyckelaget ser sitt motstånd som favoriter.

– Det har skrivits mycket i pressen om alla deras landslagsspelare och det är inget snack om att de kliver in som favoriter och vi är under­dogs. Däremot tror jag att det kan passa oss bra. Vi har en revanschlust från förra året också, säger Boberg.

Vad blir nyckeln för er mot IKSU?

– Det handlar nog mycket om att vi måste fokusera på oss själva och vårt spel. Jag tror att om vi kan ta med oss farten i våra bollmottagningar och lösa den biten så kommer IKSU få det jobbigt i försvaret.

Pixbos landslagsback känner sig själv att hon kliver in i semifinalserien med stort självförtroende.

Har mer att ge

– Jag har en bra säsong bakom mig och det kändes bra i kvartsfinalserien. Det var skönt att det inte blev en femte match mot Rönnby utan att vi fått lite välbehövlig vila nu. Det finns ett par nivåer till att plocka fram, säger Stephanie Boberg.