Bild: Pixbo Wallenstam
Lara Heini.

Landslagsmålvakt ersätter Sara Hjorting

Innebandy

Sara Hjorting slutar med innebandyn – då har Pixbo Wallenstam redan gjort klart med hennes ersättare. Nu är en schweizisk landslagsmålvakt klar för klubben.

24 år gammal.

Schweizisk landslagsmålvakt.

Nu är Lara Heini klar för Pixbo Wallenstam.

– Som innebandyspelare har det alltid varit en stor dröm att flytta till Sverige. Jag hade chansen att besöka Pixbo Wallenstam och såg då att klubbkänslan var viktig, vilken den är för mig också. Allt som allt fick jag en väldigt god uppfattning om klubben och är nu glad att jag bestämt mig för den, säger Lara Heini i ett pressmeddladen.

Det var tidigare i veckan som Pixbo meddelade att deras stjärnmålvakt Sara Hjorting avslutar sin aktiva innebandykarriär och redan nu är alltså ersättaren i hamn.

Laget förväntar sig däremot inte att hon ska kliva in och fylla ut Sara Hjortings tröja direkt.

– Jag är oerhort nyfiken pa att se vad Lara kan prestera hos oss. Att ersätta världens bästa malvakt är forstas en uppgift som vi inte omedelbart ska lägga pa hennes axlar. Men vi far en ung malvakt med internationell rutin och med en bevisat hog niva i sitt spel. Hon är driven, odmjuk och vill hela tiden utveckla sitt spel. Det är svart att hitta en mer lämplig efterträdare till Sara Hjorting, säger Pixbotränaren Per Tjusberg i samma pressmeddelande.