Bild: Skärmdump från CBS
Här lyfter Pontus Bäck upp James Corden i direktsänd tv i Los Angeles.

Mölnlyckekillens talkshow-succé i USA

Mölnlycke

Han fick tag i biljett och tog plats i publiken i James Cordens The late late show i USA. Kort därpå stod Pontus Bäck framför kameran och underhöll. Nu har klippet från hans medverkan setts av hundratusentals människor.

Tidigare i år gjorde Härryda-Posten en intervju med Pontus Bäck om hans medverkan i den svenska tv-klassikern Gladiatorerna.

Nu har Mölnlyckekillen onekligen nått ut till en ännu större tv-publik.

Kort efter HP:s möte med Bäck flyttade han till Los Angeles för att studera engelska.

– Allt flyter på som det ska. Vädret är bättre än väntat. Inte riktigt som i Sverige (skratt), säger Pontus Bäck när HP når honom i USA.

Under veckans avsnitt av den enorma succén The late late show med James Corden lyckades Bäck få tag i biljetter och fick en plats i publiken.

– Man tänker ju att allt som händer där är riggat. Det är ju ändå tv det handlar om, säger Mölnlyckekillen.

Men en bit in i programmet ber James Corden om en frivillig från publiken och då var Pontus Bäck inte sen med att räcka upp handen. Sekunderna senare stod han intill den populära programledaren och framför tv-kamerorna.

Bäck var sedan inte sen med att bjuda på show. Han lyfte upp James Corden, bjöd på en ”stare down” och visade även upp att han inte slarvat med gymträningen.

– Jag fick bara improvisera. Jag hann nog inte tänka så mycket utan jag var bara mig själv och väldigt många har gillat det. Det var otroligt roligt, säger Pontus Bäck.

Klippet som tv-showen publicerat på sin youtube har setts av över 130 000 personer i skrivande stund och Bäck har minst sagt uppmärksammats.

– Media har hört av sig och folk man inte pratat med på flera år har hört av sig. Det är otroligt hur fort det går. Även här i skolan så tror folk plötsligt att de känner en. Det är lite sjukt faktiskt, men väldigt roligt, säger Bäck och fortsätter:

– Det är ju många som kommenterat att man är den nya Dolph Lundgren (skratt). Jag försöker svara på så mycket som möjligt, men det är ju en halv dags jobb att försöka göra det. Sedan är det en del som skrivit saker som att skämskudden måste fram, men det bryr jag mig inte om. Det är den svenska avundsjukan och jag svarar på de kommentarerna också. Jag plockar gärna fram skämskudden, säg åt mig vart jag ska stå bara.

Hur ser planerna ut nu? Hur länge blir du i USA?

– Jag måste hem i september och förnya mitt visum om Hollywood skulle höra av sig (skratt). Vi får se om det här kan leda till någonting, men det är ingenting jag gått och tänkt på. Jag är bara glad att folk gillar ens lite speciella personlighet, säger Pontus Bäck.

Här är klippet med Pontus Bäck från The late late show.

  • Adam Andersson031-98 50 67