Mölnlyckes satsning – ska hålla sig kvar i trean

Fotboll

Efter kvalmissen förra året fick Mölnlycke en gratisplats i division tre. Nu ska det unga laget som fått en del förstärkningar hitta nycklarna för att hålla sig kvar i serien.

Mölnlyckedamerna hade en riktigt vass sommar i division 4 förra säsongen, men vägde lite för lätt när det skulle avgöras i kvalet uppåt. Först ställdes laget mot Sävedalen som över två matcher var något nummer för stort.

Mif fick sedan en chans till mot Hönö/Björkö över två matcher, men inte heller där räckte det ganska orutinerade Mölnlyckelaget till.

Men när Lerum valde att dra sig ur division 3 fick Mölnlycke IF platsen som blev över och avancemanget var ett faktum trots allt.

– Det ska bli riktigt spännande att prova spel i division 3. Vi är ju nykomlingar nu och det är lite nervöst i truppen, säger Mölnlycketränaren Jan Hagström.

Precis som för de flesta andra lagen har Mölnlyckedamernas försäsong kantats rejält av det dåliga vädret, men man har ändå hunnit med ett par träningsmatcher och fått känna på tufft motstånd.

– Vi har bland annat mött Qvidings reservlag och under delar av matchen stod vi upp riktigt bra spelmässigt, säger Hagström.

Vad blir målsättningen för er den här säsongen?

– Som nykomlingar kommer det såklart handla om att hålla sig kvar i serien, säger Jan Hagström.

  • Adam Andersson031-98 50 67