Joel Rauswald och Jan Inge Forsberg, ordförande i Pixbo Wallenstam.

Pixboherrarna förstärker ledarstaben

Innebandy

Han har ett förflutet som spelare i klubben – nu tar Joel Rauswall plats som assisterande tränare för Pixboherrarna.

Han har spelarmeriter från Stenungsunds IBK, Pixbo Wallenstam IBK, IBF Göteborg och Sportlife Kungälvs IBK.

Tränarmeriter från Stenungsunds IBK, Kanadas U19-landslag för herrar och för Sportlife Kungälvs IBK.

Nu är Joel Rauswald klar som ny assisternade tränare för Pixbo Wallenstams SSL-herrar.

– Elitinnebandy har alltid lockat mig och att få chansen att samarbeta med Jonas (Eliasson, huvudtränare) känns kanon. Vi har under den korta tid jag varit med hittills kommit fram till vad vi vill jobba med och hur vi vill utveckla laget. Det är fantastiska spelare man får jobba med på den här nivån och jag ser väldigt mycket fram emot detta, säger Joel Rauswald i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För min egen del handlar det om att acklimatisera sig till en elitverksamhet med allt vad det innebär. Se och lära mycket samtidigt som jag vill sätta min egen prägel på verksamheten. Jag hoppas att mitt ledarskap och mina styrkor som ledare, tillsammans med Jonas styrkor kan göra laget ännu bättre till nästa säsong, säger Rauswald.

Jonas Eliasson som får en ny kompanjon vid sin sida ser fram emot det nya samarbetet och hyllar framför allt Rauswalds blick för det offensiva spelet.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att få in Joel i staben. Han har en bra blick för spelet, framförallt när det gäller anfallsdelen. Jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra och vi kommer att jobba väldigt hårt för att föra laget framåt ytterligare, säger Jonas Eliasson.

Kalevi Pessi säger så här om att Rauswald kliver in i rollen som assisterande tränare:

– Joel passar in som handen i handsken i ledarstaben för herrlaget. Det är jättekul att tidigare Pixbo Wallenstamspelare väljer att göra en tränarkarriär och att då återvända till oss, säger Pixbos elitansvarige.