Bild: Annette Olsson
Tillbaka på hemmaplan. Sara Kadefors svarade på frågor och signerade böcker på "releasefesten" för Alla tillsammans, hennes nya bok i Billie-serien.

Unik releasefest för nya Billie-boken

Mölnlycke

Författaren och Landvetter-tjejen Sara Kadefors gjorde ett unikt gästspel och hade släppfest för sin nya bok med ett gäng femteklassare.

Tre klasser i årskurs fem träffades på Kulturhuset i Mölnlycke och hade släppfest för Sara Kadefors nya bok Billie-bok Alla tillsammans. Hedersgäst på festen var ingen mindre än författaren själv som passade på att uträtta några andra ärenden i sin gamla hemkommun. Sara Kadefors släpper nu Alla tillsammans, den senaste boken i den uppskattade Billie-serien.

– Det var så roligt att få komma hit och träffa eleverna. De hade så många bra frågor. Jag gör normalt inte skolbesök längre, men samtidigt så borde jag kanske göra det mer för det gick så bra idag, säger hon.

Hon berättar att det kändes så spontant, att alla var så koncentrerade och så pålästa. Förlaget hade skickat boken till skolorna och eleverna hade läst boken innan och var väl förberedda för mötet med författaren. Först gav Sara Kadefors en presentation av den nya boken och sedan var det frågestund med efterföljande mingel. Annette Olsson, bibliotekarie och gammal skolkamrat till Sara Kadefors hade ordnat med festen tillsammans med några kollegor på biblioteket.

– Det är alltid kul att komma till den här trakten, jag är uppväxt i Landvetter, och var är kiosken? Det fanns en korvkiosk i Landvetter som hade det bästa moset i hela Härryda, där hängde vi alltid i tonåren (skratt), säger Sara Kadefors.

Vad frågade eleverna om?

Allt möjligt. Hur det är att skriva, vad som är lätt, vad som är svårt, hur man gör när man har skrivkramp, hur man hittar på historier. Och kanske framförallt hur man gör för att inte utlämna folk som man baserar karaktärer på, det är alltid en utmaning.

Några andra skolbesök på gång?

Nej, så blir det inte. Detta var unikt för Härryda, det var delvis för att Annette och jag är gamla skolkamrater. Sen är jag i Göteborg nu och gör research för en tv-serie och så fyller min mamma 80. Så jag kunde slå tre flugor i en smäll.