Truppen tar form.

Viktiga förlängningar för HHC

Ishockey

En stark avslutning den gångna säsongen och nu har lagbygget tagit fart för nästa. Härryda HC har förlängt kontraktet med en rad spelare och kanske framför allt tränaren Claes Holmberg.

Jesper Wangeskog, Oskar Jägard, Oskar Derman, Oliver Brezicka, Jonas Ruljeff och Filip Blegel. Det är sex av de spelare som redan nu valt att förlänga sin kontrakt med Härryda HC även över den kommande säsongen. Därmed har lagbygget inför hösten tagit fart på allvar och det är också med hjälp av en tung tränarförlängning.

Trots erbjudanden från andra klubbar har nämligen tränaren Claes Holmberg valt att krita på för ytterligare en säsong som huvudansvarig i Härryda HC:s bås.

– Killarna i laget ville fortsätta den här resan som vi påbörjat, men ville i så fall att jag skulle fortsätta som tränare. Det känns som att vi blivit väldigt tajta och nästan som en liten familj så det var ganska självklart att jag ville köra vidare då, säger Claes Holmberg.

Förutsättningarna för a-laget kommer att se lite annorlunda ut jämfört med föregående säsong. Nu kommer nämligen a-laget att styra sig egen verksamhet, även om de fortfarande ingår i samma förening som ungdomslagen i HHC. Man kommer bland annat stå för spelarrekryteringar och liknande saker själva.

Förhoppningen för laget är att kunna ta nästa steg till hösten med en ännu bredare trupp.

– Vi vill ha konkurrens om platserna och kunna gå på is med 25 spelare och når vi till 30 gör inte det någonting heller, säger Claes Holmberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67