Bild: Adam Andersson
Daniel Calebsson

Beskedet: Kaptenen gör en sista säsong

Innebandy

Den gångna säsongen var skadedrabbad, men nu har lagkaptenen bestämt sig. Daniel Calebsson gör en sista säsong i Pixbo Wallenstam.

Det tog ett tag att komma fram till det slutgiltiga beslutet, men nu står det klart att Daniel Calebsson fortsätter sin innebandykarriär. Däremot har han satt ett slutdatum på den. Den kommande säsongen är nämligen hans sista som innebandyspelare.

– Jag kände att jag hade mer i mig och jag har haft ett roligt år i år. Jag har haft mycket skador i karriären och opererat mig flera gånger och det tar på kroppen, så jag kände att om jag ska köra en till så får det vara min sista säsong. Jag var med i början på försäsongsträningen och kände efter innan jag bestämde mig, säger Daniel Calebsson.

Hur gick tankarna kring att sätta ett slutdatum på karriären? Vissa väljer ju att göra det och andra inte.

– Det var ingenting jag hade planerat utan det kändes bara rätt att göra det och jag ville vara ärlig mot alla. Jag vill inte sluta som en föredetting och det börjar vara svårt nog att hänga med de yngre redan nu, men jag känner att jag har lite mer att ge, säger en av Sveriges bästa innebandyspelare genom tiderna.

Den senaste skadan som förföljt Daniel Calebsson är en hälskada som stoppade honom från spel under stora delar av den gångna säsongen. Nu har Pixbokaptenen rehibiliterat den och hoppas att kunna spela helt smärtfritt med en bra sommarträning i bagaget.

Annars är det ju att kroppen håller som han hoppas mest på inför den kommande innebandysäsongen.

– Jag hade två år innan den här där jag spelade varenda match och jag hoppas att få hålla mig skadefri nu också och kunna vara med och spela i ett slutspel, säger Calebsson.

Att lagkaptenen förlänger är naturligtvis ett nyckelbesked för Pixbo Wallenstam som närmar sig att spika sin SSL-trupp. Hittills har ett par namnkunniga spelare lämnat och ett par kommit in. Daniel Calebsson hoppas få se ytterligare något starkt namn i uppställningen till premiären.

– Det känns som att vi har gått ganska plus-minus noll nu när Max Wahlgren, Linus Henriksson och Johan Borgström lämnat samtidigt som Fritzell och Stefansson kommit in. Det ser ändå spännande ut, men det är klart att det hade varit bra om vi lyckats rekrytera någon spelare till, säger Daniel Calebsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67