Arkivbild: Adam Andersson
Hattrick. Saga Fahlström nätade inte mindre än tre gånger när Lif 2003 stod för en strålande vändning.

Fahlström bakom Landvetters supervändning

Fotboll

0–3-läge i bortamötet med Mossens BK/Jitex – då stod Landvetter IF 2003 för en bragdvändning och den var till stor del signerad Saga Fahlström.

Landvetter IF 2003 har börjat säsongen bra mycket starkare än förra året, men någon vidare start på bortamatchen mot Mossens BK/Jitex fick laget verkligen inte. Hemmalaget som var förstärkta med spelare från just Jitex a-lag kom ut klart bäst och kunde tidigt i matchen ta ledningen med både 1–0, 2–0 och 3–0.

– Vi fick veta kort innan att de hade tagit in spelare från Jitex och det gjorde kanske att vi överskattade dem lite. Men när de gjorde 3–0 var det som att någonting hände med laget, säger Landvetterspelaren Saga Fahlström.

Kom tillbaka starkt

Det gjorde det onekligen. Landvetter kom upp ordentligt i nivå efter matchinledningen och man började direkt skapa möjligheter. Möjligheter som man dessutom tog vara på. Elina Hansson gjorde både 3–1 och 3–2 innan Saga Fahlström kvitterade till 3–3 innan den första halvleken var över.

– Jag tror att vi samtidigt blev lite taggade av att de hade plockat in massa spelare och ville visa att det inte skulle göra att de skulle slå oss. Vi fortsatte kämpa och pusha varandra och det är ju inte alltid helt lätt när man ligger under med 3–0, säger Saga Fahlström.

Målfarlig

Just Fahlström var dock absolut inte klar den här matchen. Landvetter var nämligen laget som kom ut allra bäst i den andra halvleken och skapade de mesta i offensiv väg. Utdelningen skulle också komma och då var det Saga Fahlström som såg till att göra både 3–4 och 3–5, vilket både skulle spika slutresultatet och även hennes tredje mål i matchen.

”Lite oväntat”

– Det händer inte ofta. Jag har inte gjort så många mål under försäsongen så jag måste säga att det var lite oväntat, men ibland har man bara en sådan där dag när det stämmer. Jag kände också att jag var i bra form i söndags och det spelade garanterat in det också, säger Saga Fahlström.

Landvetter 2003 har nu noterats för två segrar, två oavgjorda och en förlust under säsongens fem inledande matcher och Saga Fahlström tror inte att det är en slump.

– Vi har verkligen börjat bättre än förra året. Då har vi ändå mött lag som Guldheden som kommer vara ett topplag den här säsongen och fått oavgjort där. Jag tror absolut att vi har bra lag nog för att hålla till i toppen, säger Saga Fahlström.