Hjälteinsats vid badplatsen

Mölnlycke

Ahmad Zagrozi med familj befann sig vid Rådasjön när en kille som inte kunde simma hamnade i vattnet. – Jag reagerade direkt, säger Ahmad.

Ahmad Zagrozi befann sig vid Rådasjön tillsammans med sin fru och sina två barn. De hade badat och var på väg att packa ihop och gå hem när tre unga nyanlända kommer till badplatsen. Den ena av dem hoppar i vattnet vid bryggan men det visar sig att han inte kan simma.

– Han insåg nog inte hur djupt det var, säger Ahmad Zagrozi.

Fick panik

Den unge mannen får panik och ropar på hjälp varpå hans vän kastar sig i vattnet och försöker hjälpa honom upp. Oturligt nog kan inte heller han simma och situationen är kritisk.

– Jag fick hoppa i och försöka dra upp dem, det fanns en livboj som jag kastade i och de kunde hålla sig flytande med hjälp av den, säger Ahmad.

Drog upp dem

Det slutar med att Ahmnad lyckas dra in de båda männen till strandkanten.

– De var chockade men väldigt tacksamma. Jag försökte prata med dem, men vi talade inte samma språk och de kunde inte svenska heller. Men jag var också lite arg också, jag försökte förklara att de måste hålla sig vid strandkanten om de inte kan simma. Kommunen måste informera mer om farorna att bada, kanske på SFI till exempel, säger Ahmad Zagrozi.