Bild: Anna Mattisson
De sprang i fjol. Mölnlyckeloppet från 2017.

Inget Mölnlyckelopp i år

Mölnlycke

Det blir inget Mölnlyckelopp i år. Tävlingen skulle ägt rum i maj men är nu inställd. – Det är på grund av att jag slutar, säger Pierre Chocron, avgående ledare Mölnlycke centrumförening.

Mölnlyckeloppet har arrangerats av Centrumföre­ningen som ett årligt evenemang för hela familjen. Det har funnits olika sträckor att springa och det enda som krävts är en föranmälan på föreningens hemsida. Men nu har Centrumföreningens ledare sedan sju år, Pierre Chocron, valt att sluta och någon ersättare är ännu inte tillsatt.

– Jag har bestämt mig för att hoppa av, då jag inte kände att jag hann med det hela. Det är dags för någon annan att ta över och komma in med nya infallsvinklar, säger han.

Pierre Chocron säger att han erbjöd sig att anordna loppet på egen hand, men inte fick något gehör för det. Han menar också att avsikten är att hitta en ersättare men att inget namn har kommit upp ännu.

– Tidigare har jag sökt sponsorer för loppet. Det är ett utmärkt evenemang som samlar invånarna, närings­idkare och företagen i kommunen, säger han.

Pierre anser att Centrumföreningen behövs och att kommunen borde satsa mer pengar på att bygga ut och bygga nytt, framför allt i de centrala delarna av Mölnlycke.

– Potentialen är väldigt stor, om man lyckas koppla ihop de gamla fabrikerna borta vid Massetjärn med centrum och Råda torg så kan man få ett fantastiskt centrum i kommunen.

Ny platsutvecklare

Kommunen har anställt Hanna Gahnström som kommersiell platsutvecklare för att stärka arbetet med platser och deras varumärken. Hon ska arbeta med att utveckla centrumen för både Mölnlycke och Landvetter.

Vad tror du om den rekryteringen?

Det låter lovande, jag känner Hanna (Gahnström) och det är en mycket kompetent person. Men jag tror ändå att man måste hitta en ersättare åt mig, och gärna då någon som kan jobba tätare med kommunen för att utveckla centrum, annars kanske det inte blir något lopp nästa år heller, säger Pierre Chocron.