Martin Laanemets.

Lis-målvakten: ”Det blev pannkaka”

Fotboll

Efter tre hållna nollar på sina fyra inledande matcher kom en riktig stjärnsmäll – Landvetter IS blev totalt överkörda av Västra Frölunda i helgen.

Nej, det var inget som helst snack om saken. Ett något skadedrabbat och förkortat Landvetter IS hade inte en chans att knipa poäng av Västra Frölunda i helgen. Det var hemmalaget som styrde och ställde tillställningen redan från start och utdelningen kom redan efter sex spelade minuter.

– Vi har pratat mycket om ”nya Lis” och vårt täta försvarsspel, men det blev bara pannkaka bakåt. Vi är inte påkopplade alls och de har målchanser på löpande band, säger Landvettermålvakten Martin Laanemets.

Västra Frölunda gick till slut i från till 3–0 innan den första halvleken var över och hade mer eller mindre satt punkt för tillställningen redan där.

– Det är mer eller mindre frilägen varenda mål. Vi blir väldigt bolltittande och de får komma förbi vår backlinje och spela snett-inåt-bakåt till någon som bara kan lägga in den, säger Laanemets.

Blödningen fortsatte även i den andra halvleken för Landvetter som innan man fick in ett tröstmål på slutet hamnat i underläge med 6–0 och matchen slutade alltså därefter 6–1 till Västra Frölunda.

– 6–1 är faktiskt i underkant. Det kunde har varit ännu större siffror. Det var en tung lördag, men det är bättre att ha en sådan här match än att förlora fem raka med 1–0, säger Laanemets.

Landvetter hade även problem att förhålla sig till domarnivån i matchen och ådrog sig ett rött kort och sex gula.

– Man ska verkligen inte skylla på domaren när man förlorar med 6–1, men det blev en nivå som inte gynnade något av lagen. Sedan blir det frustrerat i slutet när det står 6–0 på tavlan såklart. Vi får försöka studsa tillbaka på fredag mot Älvsborg så är vi med i toppen ändå, säger Laanemets.