Arkivbild: Leif Lundvall
Gustav Ludwigson.

Ludwigson om succéstarten: ”Får inte få hybris”

Fotboll

Han kom dit helt utan förväntningar. Nu har Mölnlyckesonen Gustav Ludwigson fått en riktig smakstart på sin debutsäsong i superettan med Örgryte IS.

Det var i december 2017 som superettanklubben Örgryte IS offentliggjorde att man kritat på ett kontrakt med en ny anfallare. Det var den dåvarande Sävedalenanfallaren och Mölnlyckefostrade Gustav Ludwigson det rörde sig om. 24-åringen lämnade därmed Partilleklubben efter tre säsonger för att prova på spel två divisioner högre upp i seriesystemet. När nu fem omgångar är avklarade av densamma går inte annat att konstatera än att Ludwigson fått en riktig smakstart. Inte nog med att hans Örgryte toppar tabellen så har även anfallaren fått både speltid och utdelning.

Nätade mot Öster

Den första fullträffen kom i lagets hemmamöte med Halmstad där Ludwigson fastställde slutresultatet 2–0 och nu senast prickade han även in ett mål i 3–1-segern mot Öster på bortaplan.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff bortamatch. Öster siktar på att vara ett topplag, men vi fick ett mål tidigt. Ibland kan man vara lite trög från start, men vi har lyckats vara med direkt i varje match så här långt, säger Gustav Ludwigson till HP.

Vad säger du om ditt mål?

– Jag fick en passning från (Daniel) Paulsson och behövde bara placera in den, säger den tidigare Mölnlyckesonen.

Hur har första tiden i Öis varit?

– Det har varit en härlig tid. Bara en sådan sak som att träna på morgonen har varit en omställning. Vi hade ett jättebra träningsläger i Spanien under försäsongen. Sedan fick jag lite problem med en skada i början som gjorde att det blev ett avbrott, men jag känner att jag börjat komma igång igen nu när säsongen startat.

Med den starten du nu haft, vad hade du för förväntningar inför säsongen?

– Jag hade inga alls. I början var jag nervös över att hålla på den här nivån. Man får inte tappa fokus en enda sekund för då blir man överspelad, säger Ludwigson.

Är målet för resten av säsongen att ta en ordinarie plats i startelvan?

– Ja, det är alltid målet, men det är tuff konurrens och jag är glad för det jag får spela. Sedan gäller det att man är en god kamrat även om man hamnar på bänken. Då gäller det bara att kriga sig tillbaka och det är viktigt att konkurrensen finns, säger 24-åringen.

Vad tror du om säsongen för lagets del?

– Vi är kapabla att vara med i toppen om vi gör rätt grejer och inte får hybris för att vi fått en bra start, säger Gustav Ludwigson.