Pappa jag älskar dig, men …

Allmänt

Kära pappa!

Du är nog världens bästa pappa. Jag tror inte ens att det finns någon annan pappa som är så engagerad i min karriär som du. Du skjutsar mig till alla träningar. Till alla matcher och är så klart med och kör till alla cuper som jag deltar i. Du är med nästan jämt.

Jag älskar dig verkligen för det pappa, men jag skulle vilja be dig om några saker. Du kommer kanske bli arg när du läser detta och tänker att jag är en ”idiot” som tycker så här, men jag tror ändå att du kommer förstå.

Kommer du ihåg den där gången du blev lite argare än vanligt. När domaren blåste straff mot vårt lag. Du skrek att domaren var blind och en idiot. Jag vågade inte berätta det då, men jag såg faktiskt att domaren körde iväg i sin bil efter matchen så jag tror att du hade fel den gången. Mina kompisar sa att de hade sett dig kasta dina nycklar i sargen och att mamma hade sagt att du skulle gå ut och sätta dig i bilen. Jag såg inte det för jag satt och tittade ned i golvet.

Däremot såg jag när du kom tillbaka för att hämta dina bilnycklar. Tur att du hittade dem.

På vägen hem verkade du jättearg. Jag ville egentligen berätta att tränaren sa att jag varit matchens schysstaste lirare, men du verkade mer intresserad av något världsrekord. Du sa något i stil med att domaren slagit något sorts världsrekord i felaktiga domslut. Jag ska önska mig Guiness rekordbok i födelsedagspresent så jag kan läsa om det.

En annan sak jag undrar över; Alla mina tränare, i alla sporter jag håller på med, säger alltid att det är de som coachar, vi som spelar och föräldrarna som hejar. Har du berättat för dem att de kanske har fel. Jag tänker eftersom du nästan är den som coachar mest på matcherna. Jag brukar tänka att du är mycket bättre än mina tränare. Du kan ju coacha i alla tre sporter jag håller på med även om du bara spelat i en av dem. Dessutom coachar du det andra lagets spelare också.

Ibland brukar jag fundera på varför de andra föräldrarna inte är med och coachar. Jag vet inte?

Till sist skulle jag vilja be dig om en sista liten grej. Kan du sluta följa med laget in i omklädningsrummet och knyta mina skor och tvinga mig äta banan före matcherna. Mina kompisar brukar skratta när du gör det. Ibland brukar jag också skratta med, även om jag alltid missar det roliga du säger eller gör.

Pappa, jag älskar dig, men du måste sluta med det här. Du vill väl att jag ska vara stolt över dig och ha dig som min förebild. Du vill väl att jag ska kunna berätta för mina barn att du alltid stöttade mig och inte tvingade eller pressade mig. Du vill väl att jag ska älska att idrotta lika mycket som du älskar att jag idrottar?

  • Fredrik Löfgren