Bild: Pixbo Wallenstam
Mia Karjalainen.

Pixbo värvar finsk landslagsstjärna

Innebandy

Hon har 91 landskamper på sitt cv och är en av Finlands allra bästa packpjäser – nu är Mia Karjalainen, 30, klar för Pixbo Wallenstam.

Pixbo Wallenstam satt under den gångna säsongen på en enormt stark backuppsättning med bland annat fyra landslagsspelare. Nu kommer Mölnlyckeklubben sitta inne på fem landslagsbackar.

Nu har nämligen den finska stjärnspelaren Mia Karjalainen valt att skriva på för klubben. Karjalainen har 91 landskamper på sitt cv och har varit en av de största stjärnorna i både den finska och schweiziska ligan. Nu vill 30-åringen ge SSL en chans.

– Tanken om att spela i Sverige slog mig i höstas. Det är är något jag ännu inte gjort i min karriär och jag vill se om jag fortfarande kan utvecklas som spelare genom att spela i världens bästa liga och samtidigt utmana mig själv innan jag lägger klubban på hyllan, säger Mia Karjalainen och fortsätter:

– Detta var en perfekt möjlighet för att få göra detta och jag har hört många bra saker om Pixbo Wallenstam och Göteborg så jag blev intresserad när dem kontaktade mig. I slutändan gjorde staden och klubben mitt beslut väldigt lätt och alternativet var egentligen att stanna kvar i PSS. Självklart var det ett svårt beslut att återigen byta klubb och land men nu är jag väldigt förväntansfull, säger Karjalainen.

Pixbodamernas elitansvarige, Kalevi Pessi, är givetvis väldigt nöjd med att man lyckats knyta till sig en back av Karjalainens kaliber.

– Hon har varit på vår lista under en lång tid. Hon har hela paketet och kommer tillföra mycket till vårt lag. Hon är en viktig spelare på planen, men även utanför planen. Hon har spelat väldigt många stora matcher som VM-finaler och liknande och kommer in med en rutin som kommer betyda mycket, säger Kalevi Pessi till Härryda-Posten.

Pixbo Wallenstam sitter nu på en riktigt stark defensiv inför den kommande säsongen, men lagbygget är inte helt klart ännu. Då är det framför allt spjutspetsar i offensiven som laget är ute efter.

– Vi skulle behöva få in en offensiv poängspelare. De är ofta väldigt eftertraktade och det vi kan se på damsidan är att spelarna inte rör på sig lika mycket som på herrsidan. Vad det beror på vet jag inte riktigt, säger Kalevi Pessi.

Pixbo håller även på att förhandla kontraktsförlängning med några spelare, men där är ännu ingenting klart.

Sedan tidigare är det konstaterat att Sara Hjorting slutar och att Cecilia Habib Westh och Sofia Greftén byter klubb.