Andreas Stefansson.

Pixbo värvar ny poängmaskin – skrivit på för tre år

Innebandy

Först Linköpings Gustav Fritzell. Nu har Pixboherrarna skrivit ett tre-årskontrakt med ytterligare en poängspelare till den kommande säsongen.

Det är den gångna säsongens AIK-stjärna Andreas Stefansson som kritat på för Pixbo Wallenstam. Stockholmsklubben åkte ut ur SSL, men det kan man knappast lasta islänningen för. Under 2016/17 gjorde Stefansson 60 poäng och under den senaste blev det 47 pinnar i poängprotokollet för Stefansson som alltså nu valt att förstärka Pixbos offensiv de tre kommande säsongerna.

– Det fanns flera anledningar men framförallt tack vare upplägget att kunna kombinera vardag och innebandysatsning. Ett proffsigt bemötande hela vägen gjorde också valet lättare, säger Stefansson i ett pressmeddelande.

Den 24-årige forwarden har inte som plan att slå av på sin poängproduktion när Pixbotröjan åker på.

– Nej, jag kommer inte att sänka mina målsättningar jämfört med tidigare säsonger i SSL, så mycket kan jag säga. Exakta och tydligare mål kommer att sättas upp när det närmar sig säsongsstart och jag har fått träffa laget.

Pixbos sportchef Rikard Jonsson:

– Andreas är en av ligans absolut bästa avslutare och en notorisk poängmaskin som att kommer bli otroligt spännande att följa. Att han väljer att skriva ett treårs avtal med Pixbo Wallenstam visar att han har en långsiktighet i sitt tänk. Det visar också på en vilja att bli bättre och därmed kunna ta nästa steg och att han samtidigt tror på det arbete vi gör i klubben. Jag är otroligt glad och nöjd med Andreas signatur.