• Bild: Patrik Stolt
  Andraplats. Mirjam Björklund, Salk, slutade tvåa i Rising Star Tour som arrangerades av Pixbo TK.
 • Bild: Adam Andersson
  Mirjam Björklund.
 • Bild: Adam Andersson
  Raveena Kingsley, USA vann tävlingen efter finalseger i två raka set.
 • Bild: Adam Andersson
  Jon Läbom.
 • Bild: Adam Andersson
  Publiken under finaldagen.
 • Bild: Adam Andersson
  Professionella tävlingsdomare plockades in till tävlingen.
 • Bild: Patrik Stolt
 • BIld: Patrik Stolt

Stortävlingen blev en succé för Pixbo TK

Tennis

För första gången arrangerade Pixbo TK en internationell stortävling – då fick arrangörsklubben mersmak och efter stora hyllningar hoppas man nu att få chansen igen.

Under den gångna veckan har det spelats högklassig tennis på Pixbo TK. Klubben har nämligen arrangerat Rising Star Tour som är det första steget till WTA-touren och deltagare från hela världen har rest till Mölnlycke för att slåss om titeln.

Väderleken har naturligtvis varit som klippt och skuren för tävlingen, men alla var kanske inte helt förberedda på klimatet.

– Det var några domare och spelare från Australien som packat ned vinterkläder. De hade varit här tidigare och trodde att det skulle vara kallt, men jag sa bara att det vi haft nu egentligen är ganska kallt för årstiden här i Pixbo, säger Pixbo TK:s klubbchef och tävlingsledaren Jon Läbom.

Det är första gången som Pixboklubben arrangerar en tävling i den här storleken och man medger också att känslan på förhand var lite oviss kring hur allting skulle fungera, men när Härryda-Posten sitter ned med Jon Läbom i samband med att finalmatchen i tävlingen ska börja är det ett leende på klubbchefens läppar.

– Det har gått helt fantastiskt bra. Det har rullat på hela vägen med allt från funktionärer till spelare, domare, transporter och så vidare. Det enda som varit lite struligt är hotell i och med Göteborgsvarvet, men det har löst sig ändå. Det har faktiskt varit lättare än vi trodde att det skulle vara, säger Läbom.

Att ITF skickat profesionella tävlingsdomare som hela tiden funnits på plats för att döma alla matcher och någonting som verkligen underlättat för Pixbo som under sina mindre tävlingar alltid får stå för att fixa de bitarna själva.

– Vårt jobb nu blev att se till att planerna var perfekta och hålla ordning på anläggningen. Vi är glatt överraskade, säger Läbom.

Nu hoppas Pixbo TK att det inte var sista gången man fick arrangera en tävling i den här storleken.

– Får vi okej från ITF så kör vi nästa år igen. Vi har fått så positiv feedback från spelare och ledare att ví vill fortsätta göra det här. Till nästa år är vi dessutom ännu bättre rustade kring att locka publik och den biten, säger Jon Läbom.

Tävlingen vanns av amerikanskan Raveena Kingsley som besegrade Mirjam Björklund från Salk (Stockholmsklubb) med 6–2, 6–4 i finalen.

 • Adam Andersson031-98 50 67