Arkivbild: Peter Gustafsson
Klart. Amanda Mellberg stannar i Pixbo Wallenstam.

Avslöjar: Efter tunga skadetiden – backen får nytt kontrakt

Innebandy

Missade hela grundserien den gångna säsongen på grund av en ordentlig knäskada. Nu får hon ändå förnyat förtroende med Pixbos SSL-damer. HP kan nu berätta att Amanda Mellberg förlängt sitt kontrakt med klubben.

Det var under slutspelet säsongen 2016/17 som olyckan var framme för Pixbobacken Amanda Mellberg. Redan under matchvärmningen till den andra semifinalen mot IKSU råkade hon ut för skadan som skulle hålla henne från planen en lång tid.

– Jag hade aldrig skadat knäet på det sättet innan, men hörde direkt när det knäckte till och att då få kliva ut i omklädningsrummet och bara säga ”kör hårt” till lagkamraterna var ingen rolig känsla, säger Amanda Mellberg när Härryda-Posten når henne.

Det skulle dröja fram till det senaste slutspelet innan Mellberg kunde spela match igen och efter uttåget mot IKSU stod 25-åringen kontraktslös.

Nu kan Härryda-Posten dock avslöja att Amanda Mellberg får ett förlängt sådant med Pixbo Wallenstam.

– Det känns jättekul. Pixbo har känts som mitt andra hem de senaste sex åren och jag är väldigt glad att det blir ett sjunde. Jag är ordentligt spelsugen och när jag nu tagit examen och börjat jobba så fanns det inga andra alternativ än Pixbo, säger Mellberg.

Mellberg kom till Pixbo säsongen 2012/13 och har legat omkring fem till tio poäng under sina respektive SSL-säsonger i klubben. Hon var också med när laget tog SM-guld 2016 och målet är att få uppleva det igen.

– Jag är supertaggad för att det ska dra igång. Vi har tappat en del spelare ur Pixbos stomme, men fått in en del nya och några unga spelare och det känns spännande. Jag har en positiv känsla och det känns bara som att ”nu åker vi”, säger Amanda Mellberg.

  • Adam Andersson031-98 50 67