• Bild: Pressbild
  • Bild: Pressbild

Duo med lokala rötter gör premiär

Mölnlycke

Den numera Örebrobaserade duon Hello Ocean gör sin första spelning i de gamla hemtrakterna. Singeln Jag finns kvar är släppt på eget bolag och musiken för tankarna till modern svensk vispop.

Stina Svensson och Erik Slättberg utgör duon Hello Ocean, som gör pianobaserad singer/songwriter-pop med inslag av jazz och blues, enligt egen beskrivning.

Tidigare i år släppte bandet sin första singel, Jag finns kvar, som finns på digi­tala plattformar. Nu gör duon sin premiärspelning i en kommun som inte varit obetydlig för duons ena hälft.

Stina Svensson är uppväxt i lilla Eskilsby, en mil från Landvetter, och båda hennes bröder gick på Hulebäcksgymnasiet. Hennes mamma är också författaren och frilansjournalisten Florence Oppenheim, som fortfarande bor i Eskilsby.

När startade ni bandet?

Jag började skriva egen musik när jag bodde i USA 2010. När jag kom hem till Sverige igen flyttade jag till Örebro för att plugga på Musik­högskolan, där träffade jag Erik. Under hösten 2016 började vi spela lite ihop. Från början var det mest tänkt som en kul grej, men vi hittade ett sound vi ville fortsätta utforska, och började fundera på att spela live, säger Stina Svenssion.

Duons andra hälft, Erik Slättberg, är uppväxt i Lindome, bara någon mil ifrån Stina, men hon säger att de aldrig träffats innan de började plugga ihop.

Blandade stilar

Musiken är ett mishmash av olika stilar, Stina bidrar med ett singer/songwriter-perspektiv och Erik kommer från jazzen, tillsammans möts de i en form av pop­musik. Singeln Jag finns kvar är utgiven på Eriks eget bolag, ES Music.

– Jag har hört att folk tycker att den påminner lite om Lisa Ekdahl och Eva Dahlgren, säger Stina.

Nu gör duon sin första spelning i hemtrakterna, på terrassen vid Mölnlycke kulturhus 20 juni. Det blir låtar på både svenska och engelska och även några covers. Därefter väntar en liten sommarturné med spelningar i bland annat Kumla och Västerås. De spelar också på Tjo i Tjögsta, som support till Timo Räisänen. Senare i sommar besöker de Stockholm och Linköping.

Kommer det fler singlar?

Ja, det gör det. Vi har också ett par intressanta möten på gång, så vi får se vad det landar i, säger Stina Svensson.