Bild: Adam Andersson
Caroline Adelöw.

Efter skräckskadan – backen förlänger kontraktet

Allmänt

Hon missade 17 månader på grund av ett strulande knä. I våras gjorde hon comeback och nu har också Caroline Adelöw förlängt sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam över ytterligare två säsonger.

Det var för två säsonger sedan som Caroline Adelöw kom till Pixbo Wallenstam, men den Tullingefostrade backpjäsen fick verkligen inte den start hon hoppats på i sin SSL-karriär. Efter fyra ligamatcher var olyckan framme för Adelöw i en Champions Cup-match och hon ådrog sig en knäskada. En skada som skulle stoppa henne från innebandyn i 17 månader.

I våras gjorde den 24-årige backen sin efterlängtade comeback, men efter uttåget i SM-semifinalen har hon stått kontraktslös. Fram tills nu.

Caroline Adelöw har nämligen förlängt sitt avtal med Pixbo Wallenstam över de två kommande säsongerna.

– Om man bortser från skadan har jag haft två väldigt bra år både i Pixbo Wallenstam och i Göteborg. Jag trivs otroligt bra både med tjejerna i laget och med ledarstaben. Det i kombination med att jag har studier kvar gjorde beslutet lätt att stanna. Dessutom är jag extremt taggad att få vara med på försäsongen från början och jag kan knappt vänta tills serien drar igång. Ibland önskar jag att man bara kunde knäppa med fingrarna, säger Caroline Adelöw.

24-åringen berättar också att hon trots sin tuffa skada försökt vända det till något positivt och gå starkare ur den jobbiga perioden.

– Den var väldigt lärorik och givande även om den givetvis var extremt tufft stundtals. Jag var inställd på att komma tillbaka efter halva tiden ungefär men det tog längre tid på grund av mediciner jag har som påverkade brosket i knät negativt, säger Adelöw och fortsätter:

– Trots detta har jag blivit starkare både fysiskt och mentalt och jag har verkligen lärt mig att ”what doesn’t kill you makes you stronger”. Lite klyschigt men otroligt sant. Det handlar om att försöka se saker med positiva ögon och inte ta något för givet.

Pixbotränaren Per Tjusberg gillar det han såg i Caroline Adelöw under sina comebackmatcher och ser fram emot att få tillbaka sin 24-åringen i sin på pappret väldigt starka backuppsättning.

– Äntligen får ”Ade” göra sin första hela säsong hos oss. Hon gjorde en mycket imponerande comeback tidigare i våras och med sin fantastiska inställning och kärlek till sporten kommer hon bli mycket spännande att följa, säger Per Tjusberg.