Bild: Adam Andersson
Klart. Philip Bringestedt stannar kvar i Pixbo Wallenstam.

Forwarden om förlängningen: ”Självklart val”

Innebandy

Den gångna säsongen slog han sig in i SSL på allvar och levererade poäng på löpande band under hösten – nu har Pixbo Wallenstam och Philip Bringestedt kommit överens om en kontraktsförlängning.

Pixbo Wallenstams herrtrupp börjar alltmer närma sig fulltalig. Efter ett antal värvningar utifrån, uppflyttningen av Filip vom Hofe och kontraktsförlängning med inte minst Jon Hedlund och Daniel Calebsson har laget nu också noterat ytterligare en förlängning.

Det är forwarden Philip Bringestedt som fått erbjudandet och valt att tacka ja till att stanna i Pixbo Wallenstam.

– Det var ett rätt självklart val. Jag trivs så pass bra i staden och i laget att det kändes lite som att det var Pixbo eller lägga av egentligen, säger Philip Bringestedt till HP.

Fanns det erbjudanden från annat håll?

– Ja, det finns det väl nästan alltid, men ingenting som kändes hyperintressant. Jag är inte så sugen på att flytta härifrån, säger 21-åringen.

Den gångna säsongen var Philip Bringestedts första hela SSL-säsong och den gick också väldigt bra. Forwarden fick bra med förtroende och tackade för det genom att vara flitig med att skriva in sig i poängprotokollet.

– Förra säsongen gick över förväntan. Vi hade bra stäm i vår femma och framför allt innan jul gick det riktigt bra för egen del. Jag gjorde en del poäng också. Efter jul svalnade det väl lite, men jag är nöjd och känner att jag vill fortsätta ta steg framåt.

Är det något specifikt du vill utveckla till nästa säsong?

– Allt egentligen. Jag skulle vilja bli lite snabbare i beslutsfattandet och även bli lite mer målsugen, säger Bringestedt.

Nu när laget har börjat ta form, vad tänker du inför nästa säsong?

– Vi har absolut tappat en del spelare som varit tongivande för oss, men samtidigt har vi fått in flera bra gubbar. Stefansson har varit här och tjötat lite med oss och flyttar nog hit snart. Sedan är det kul att vi kunnat flytta upp lite juniorer också, så det känns riktigt bra faktiskt. Vi siktar absolut på att göra en bättre säsong än den senaste, säger forwarden.

Pixbo har nyligen genomgått fystester och är i full gång med sommarträningen. Under nästa vecka kommer man också kliva in i hallen igen och känna på klubba och boll. Bringestedt känner sig nöjd med vad fysresultaten visade.

– Ja, det tycker jag ändå. Det är mitt i försäsongen och det har blivit mer gym än löpning, så nu gäller det att finslipa på det sista inför att säsongen drar igång, säger Philip Bringestedt.