Bild: Adam Andersson
Linda Andersson.

Forwardens beslut: stannar i Pixbo

Innebandy

Den senaste säsongen blev en av hennes bästa i karriären. Nu har forwarden Linda Andersson bestämt sig för att tacka ja till förlängt förtroende från Pixbo Wallenstam.

15 mål och fyra assistpoäng. Det noterade Pixboforwarden Linda Andersson under den gångna säsongen som poängmässigt var ett tangerat personbästa i den svenska högstaligan.

Nu står det också klart att Andersson stannar kvar i Pixbo Wallenstam för att utöka den poängskörden den kommande säsongen.

– Förra säsongen gav absolut en boost för framtiden. Man strävar alltid efter att bli bättre och man vill bidra till laget och hjälpa till på vägen mot toppen. Målskyttet förbättrades en del föregående säsong och tanken är självklart att kunna bidra ännu mer där. Dock såg assiststatistiken sådär ut, den tänker jag få upp några snäpp nästa säsong, säger Linda Andersson.

Den 25-årige forwarden hyllar framför allt lagkamraterna efter sitt beslut att stanna kvar i Mölnlyckeklubben. Samtidigt vill hon den kommande säsongen hjälpa laget att nå hela vägen.

– Den största anledningen till att jag förlängde är strävan efter SM-guldet. Viljan har ju inte direkt blivit mindre efter att ha åkt ut i semi två år i rad. Sedan spelar självklart laget en stor roll, det är världens bästa tjejer på alla sätt, både på och utanför planen och jag känner också stort förtroende för staben. Det är med detta gäng man vill nå det där SM-guldet. Laget Pixbo Wallenstam är något jag vill vara en del av och efter en tids funderande var det fortfarande det jag kom fram till. Jag kände att jag måste få hänga med dem ett tag till, så då blir det ett år till, säger Linda Andersson.

  • Adam Andersson031-98 50 67