• Bild: Mette Waldrop
    Musik utan gränser. Gänget samlat på Landvetter kulturhus vid en av träffarna.
  • Bild: Pressbild
    Maestro. Musikern David Bäck har lett musikträffarna som nu resulterar i en konsert på Hindås camping.

Konsert avslutar integrationsprojekt

Hindås

Musik utan gränser har beviljats stöd från regionen för ett integrationsprojekt med fokus på möten kring musik.
Nu rundar man av och bjuder på konsert.

Hindås station och Musik utan gränser i Hindås har tillsammans med World music culture club och Röda korset Hindås och kulturskolan arrangerat ett integrationsprojekt i kommunen. Många nyanlända bor på Hindås camping då det saknas bostäder, och under våren har man träffats och spelat musik tillsammans. Träffarna har också hållts på Landvetter kulturhus på grund av renoveringar av lokalerna i Hindås station.

– Vi tycker att det har varit ett bra sätt att mötas på och aktivera våra nyanlända och spela och sjunga helt enkelt, säger Anders Fors, från Musik utan gränser.

Från olika länder

Projektet har haft ett tiotal träffar under våren och deltagarna har varit från fyra, fem upp till tio personer från olika länder och i olika åldrar.

Träffarna har letts av musikern David Bäck, känd för sitt engagemang i bandet World music culture club som bjuder in gästmusiker från hela världen.

– Det har varit väldigt öppet och spontant, vi har även haft lite språkundervisning och sjungit enkla fraser på arabiska, kurdiska och dari som vi översatt till och sjungit på svenska, berättar Anders Fors.

På söndag klockan tre avslutas projektet med att man bjuder på en konsert på Hindås camping med musiker som deltagit under träffarna och även David Bäck, Anders Fors och folk från kultur­skolan och World music culture club medverkar. Röda korsets Hindåssektion ska finnas på plats och ansiktsmålning står också på programmet. Konserten är gratis.

Fors på blockflöjt

– Det blir lite blandad kompott, jag ska själv vara med och spela blockflöjt faktiskt, David (Bäck) har övertalat mig (skratt). Sen har vi bland annat en kille som spelar krar, en etiopisk lyra, som bor på campingen och Fadia Alsoukhni ska uppträda med sång och dans. Det blir nog toppen, säger Anders Fors.