Körde utan körkort och hade vapen

Landvetter

En kvinna togs på bar gärning när hon körde bil utan körkort och hade olika vapen i sin handväska.

Det var den 29 december i fjol då kvinnan stoppades av en patrull på Göteborgsvägen i Sandared, Borås kommun. Det visade sig att kvinnan, som är bosatt i Landvetter, saknade körkort vid tillfället. Brottet är att betraktas som grovt eftersom kvinnan tidigare vid ett flertal gånger blivit dömd för olovlig körning.

Vid samma tillfälle hittade polisen också två föremål i hennes handväska som man tyckte var intressanta. Det rörde sig om en burk pepparspray och en kniv som beslagtogs.

Ändrade sin bereättelse

Kvinnans berättelser om varför hon innehaft pepparsprayen och kniven har skiftat en hel del under utredningen. Inledningsvis påstod hon sig ha hittat sprayen utomhus, därefter har hon hävdat att hon köpt den i en vanlig matvaruaffär.

Vad det gäller kniven säger hon sig ha fått den av en kompis och sedan glömt att den låg i handväskan. Senare har hon uppgett att hon haft för avsikt att skära loss kopplen på sina hundar i fall de skulle fastna under en skogspromenad.

Polisen bedömer inte kvinnans berättelser som trovärdiga i något avseende och hon döms nu därför för olovlig körning, brott mot knivlagen och brott vapenbrott. Straffet utmäts till två månaders fängelse.