Emma Nilsson.

Landvetter IF 2003 avgjorde i slutminuterna

Fotboll

Fick en kvittering mot sig med tio minuter kvar av ordinarie matchtid – då kom Landvetter IF 2003 tillbaka igen och fick in en matchavgörande boll tätt inpå slutsignalen i matchen mot Utbynäs.

Det skulle bli väldigt dramatiskt när Landvetter IF 2003 tog emot Utbynäs i helgen. Det var hemmalaget som startade matchen bäst rent spelmässigt, men trots allt var det gästerna som gick ifrån den första halvleken med en 1–0-ledning.

– De har mycket boll, men det är vi som skapar målchanserna. Till slut får de ändå 1–0 på en straff, säger Landvettertränaren Dick Andersson.

Landvetter fortsatte sedan trumma på i den andra halvleken och skulle också vända matchen inom loppet av två minuter. Lagkaptenen Emma Nilsson satte först kvitteringen för 1–1 och sedan klev Elina Hansson fram och satte 2–1 till Lif.

– Vi spelar riktigt bra och skapar även chanser för att göra 3–1, men lyckas inte sätta dit den. Jag sa till min kollega att det kändes som att vi behövde göra ett mål till, säger Dick Andersson.

Det var en korrekt analys.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kom nämligen kvitteringen från Utbynäs som såg ut att i samma sekund rädda med sig en poäng från matchen, men Landvetter var inte klara.

I den 87:e minuten blev Klara Åberg stor matchhjälte efter att ha prickat in slutresultatet 3–2 till Landvetter.

– Fantastiskt bra match av oss och vi vinner helt rättvist. Vi har spelat bra på slutet och det känns skönt att vi får vinna den här också, säger Dick Andersson.

Noteras ska även att Landvetter IF 2003:s lag i division 4 samt juniorlaget leder sina respektive serier när säsongen går mot sommaruppehåll.

– Det ser bra ut för oss. Vi har tappat några spelare, men lyckas hålla ihop det på ett bra sätt. Vi har bra go i alla lagen, säger Dick Andersson.