Misstänkt skjutning mot bil

Mölnlycke

Vid tvåtiden natten till lördag upplevde en bilist på riksväg 40 att han blev beskjuten av en bil som körde upp jämsides. Han hörde en smäll och kunde senare konstatera att det blivit skador i en av rutorna.

Föraren tog upp jakten med den andra bilen men tappade efter en stund bort den. Polis tillkallades och i Mölnlycke påträffades en bil som stämde överens med beskrivningen. I den satt fyra ungdomar som sade sig vara helt oförstående till varför de blivit stoppade. Bilen saknade en av registreringsskyltarna.

När den beskjutne bilisten dagen därpå letade i området där bilen hade anträffats hittade han en registreringsskylt som stämde överens med bilen som polisen stoppat under natten. På platsen hittades också två kolsyrevapen.

Polisen har identifierat de fyra personerna och ska nu utreda om de går att sätta i samband med den misstänkta skjutningen.