Naken man tafsade på joggare

Allmänt

En man bosatt i kommunen sprang runt naken och antastade kvinnor i Delsjöområdet. Nu döms han för ofredande.

Det var vid fyra tillfällen i september i fjol och april i år som joggande kvinnor i Delsjöområdet ska ha blivit överrumplade när en naken man plötsligt uppenbarade sig och antastade dem.

Mannen ska ha utfört gärningarna på samma sätt, det vill säga att han utan förvarning sprungit upp bakom sina offer och grabbat tag i skrevet på dem. Mannen har vid tiden för brotten haft en t-shirt över huvudet, eller en svart rånarluva för att delvis dölja sitt ansikte. Efter överfallen har han snabbt försvunnit in bland träden.

Erkänner två brott

De fyra kvinnornas berättelser är i stora drag samstämmiga och mannen har pekats ut vid konfrontation. Han har därtill själv erkänt brott vid två av tillfällena. Mannen är tidigare ostraffad och lever ett ordnat liv men döms nu för fyra tillfällen av sexuellt ofredande. Straffet blev skyddstillsyn och skyldighet att delta i frivårdens programverksamhet.