Bild: Genrebild

Påtänd kvinna gömde sig i lekstuga

Mölnlycke

En kvinna sågs uppehålla sig på en tomt i ett bostadsområde och försökte ta sig in i en lada. När polisen kom försökte kvinnan smita.

Det var vid 12.30-tiden på onsdag eftermiddag då en kvinna uppträdde förvirrat och märkligt på en tomt i ett bostadsområde i närheten av Boråsvägen i Mölnlycke. Enligt uppgifter hade hon försökt ta sig in i en lada på tomten. Polisen larmades men då hade kvinnan tagit sig därifrån och cyklade vidare i området. Hon hade stannat till då och då och känt på dörrhandtag till bilar och husvagnar, enligt ett vittne.

Polisen anlände och när kvinnan fick syn på dem slängde hon ifrån sig cykeln och försökte fly till fots. Med sig hade kvinnan en väska med saker som hon dumpade medan hon flydde och försvann in bland villahusen.

Polispatrullen hade hund med sig och kunde snart spåra upp kvinnan som påträffades i en lekstuga på en tomt. Kvinnan var misstänk narkotikapåverkad och togs med till stationen för provtagning. Polisens presstalesman uppger att kvinnan även är misstänkt för andra brott.

– Hon har förhörts om stöld och stöldförsök, men det är i nuläget oklart om det gäller väskan eller sakerna i den eller något annat, säger polisens presstalesperson.