Prejade lastbil i diket

Härryda kommun

Vid 15-tiden i fredags eftermiddag kom två lastbilar åkandes på ­Eskilsbyvägen. Den första var en lastbil av tyngre sort med flera påhängande släp och den bakomvarande var en lättare lastbil för varutransporter och paket. Plötsligt gjorde den bakom­varande ett omkörningsförsök men fick under omkörningen möte av en personbil. Den stora lastbilen som blev omkörd försökte hålla sig så långt ut till höger och lyckades på så sätt förhindra att bilarna kolliderade. Det slutade däremot med att den tunga lastbilen åkte ner i diket och välte.

Polis och ambulans kallades till platsen och chauffören till den tunga lastbilen hade smärtor i ryggen som visade sig vara en enkel sträckning. Alla blåste rent på alkoholtest. En kvinna i 20-årsåldern körde den mindre lastbilen och hon misstänks nu för vårdslöshet i trafik.