• Bilder: Adam Andersson
    Fredrik Forsman satte en riktig drömfrispark i matchen mot Hestrafors.
  • Stephan Engström.

”Snyggaste frisparken på Landvetter IP”

Fotboll

Med tio spelare på planen i drygt 70 minuter vann Landvetter hemmamötet med Hestrafors. Man gjorde dessutom med hjälp av säsongens frispark från Fredrik Forsman.

Det var i den 52:a minuten som Fredrik Forsman avgjorde Landvetters hemmamöte med Hestrafors. Ställningen var då 1–0 till hemmalaget som tilldömdes en frispark drygt 20 meter från målet. Forsman lade upp bollen, ställde in siktet och därifrån skapade han mardrömmar för Hestraforsspelarna.

– Det är nog den snyggaste frisparken på Landvetter IP. Han drar den verkligen i kryssribban och in. Den tar helt luften ur dem och oss ger den såklart energi, säger Landvettertränaren Stephan Engström.

Målet betydde alltså 2–0 vilket också blev slutresultatet i matchen. Detta trots att Landvetter fick André Bissmark utvisad redan efter 20 minuter.

– Vi följer vår matchplan från start och Yasin (Belouati) gör 1–0 efter åtta minuter, men när vi får André utvisad så får vi tänka om och ställa in oss på att försvara, säger Stephan Engström.

Vad säger du om situationen som leder till utvisningen?

– Han halkar ju till när han ska sätta in glidtacklingen så att han kommer med dobbarna. Det var inte avsiktligt på något sätt, men precis som man är ansvarig för sin klubba i ishockey är man ansvarig för sina ben i fotboll och det är ingen diskussion om att det är rött kort, säger Engström.

Landvetter ligger i och med segern på en femteplats i tabellen när en match återstår av vårsäsongen. Den spelar man på tisdagkväll borta mot Jonsered.

Stephan Engström som är ny tränare för den här säsongen i Landvetter är nöjd med vad laget presterat så här långt.

– När vi är bra så är vi riktigt bra, men när vi har våra dalar så är det lite för dåligt. Vi har totalt släppt in tolv mål i matcherna mot Frölunda och Qviding, så de bra lagen är bättre på att utnyttja det vi är dåliga på och det är en bit vi måste jobba på, säger Engström och fortsätter:

– Samtidigt var vintern som den var rent vädermässigt och vi har helt nya tränare så vi sa att vi nog skulle få ta hela våren för att sätta det vi vill rent spelmässigt så det känns bra inför hösten, säger Engström.

Det som den för säsongen nya Landvettertränaren är mest nöjd med under den första halvan är att man kunnat lyfta upp så pass många juniorer i a-laget.

– Vi har fyra juniorer utöver de vi hade klara redan innan säsongen som vi kunnat lyfta upp i a-truppen. Det tror jag inte så många division 3-lag lyckats med och det är väldigt viktigt att vi kan skapa egna produkter i föreningen och det börjar se bra ut på den fronten, säger Stephan Engström.

  • Adam Andersson031-98 50 67