• Bilder: Adam Andersson

Sveriges starkaste gjorde upp i Hindås

Styrkesport

De fick frågan och tvekade inte att tacka ja. Seminoff i Hindås har nu arrangerat Sveriges starkaste kvinna, men också Sveriges starkaste pensionär.

Under den gångna veckan invaderades Hindås av en stor portion muskler och styrka. Träningsanläggningen Seminoff Sport och Rehab-gym med Josefin Brander och Stefan Waltersson i spetsen stod nämligen som arrangörer till tävlingen Sveriges starkaste kvinna i 82-kilosklassen och även Sveriges starkaste pensionär.

”Kändes naturligt”

– Vi hade motsvarande tävling (Sveriges starkaste kvinna) för ett par år sedan och nu fick vi förfrågan igen. Sedan valde vi att baka in Sveriges starkaste pensionär i det också. Vi tycker om att hjälpa de som kanske slår lite i underläge och inte har de bästa förut­sättningarna. När vi också har seniorträningar här på gymmet kändes det naturligt att arrangera Sveriges starkaste pensionär också, säger Stefan Waltersson.

Till tävlingen fick man då Sveriges äldsta strongman. Leif Magnusson från Kungsör är nämligen 72 år gammal, men slet som aldrig tidigare för att hävda sig mot de andra.

– Jag är absolut inte bäst och jag tränar inte för att bli yngre. Jag tränar för att bli äldre. Sedan är det klart att det känns bra att veta att det retar grannarna lite när man är ute och klipper gräset utan tröja (skratt), säger Leif Magnusson.

Andersson överlägsen

På damsidan lyckades Seminoff locka dit den regerande Europamästarinnan Martina Andersson som inte hade några som helst bekymmer med att knipa titeln som Sveriges starkaste kvinna.

Sekretariatsarbetet under tävlingen sköttes av medlemmar i den helt nystartade föreningen Härryda Atletklubb.

– De ställer upp här och det är jättekul. Vi gör vad vi kan för att försöka hjälpa dem framåt, säger Stefan Waltersson.

  • Adam Andersson031-98 50 67