Bild: Pixbo Wallenstam
Emma Stenberg och Klara Lonebro.

Talangfull duo klar – stjärnsystrarna jagas

Innebandy

De öste in poäng i allsvenskan under den gångna säsongen – nu väljer Pixbo Wallenstam att skriva SSL-kontrakt med den talangfulla duon Emma Stenberg och Klara Loneberg. Dessutom har klubben kontakt med två finska stjärnsystrar.

Både Emma Stenberg och Klara Loneberg är födda -99 och tillhörde allsvenska Lockerud Mariestad under den senaste säsongen där de båda var flitiga poänggörare.

Efter sina succésäsonger var intresset stort för Stenberg och Loneberg, men dragkampen vanns av Pixbo Wallenstam som nu skrivit kontrakt med centerpjäsen och forwarden.

– Det känns jättekul. Av vad jag hört så var det sex-sju SSL-klubbar som var intresserade av dem. Det här är två spelare vi haft på vår lista under en lång tid och det är två framtidsspelare som vi vill satsa på, säger Pixbo Wallenstams elitansvarige, Kalevi Pessi till Härryda-Posten.

Pixbo kommer har sedan tidigare ett bra samarbete med Lockerud Mariestad och både Stenberg och Loneberg kommer ha ett avtal som gör det möjligt för dem att spela matcher även i Lockerud under säsongen.

– Det handlar inte så mycket om att de inte kommer platsa hos oss utan mer att de ska få mycket speltid och också kunna fortsätta spela under exempelvis ett VM-uppehåll, säger Pessi.

Emma Stenberg blev nyligen uttagen i allstarlaget i U19-VM i ett mästerskap som Sverige vann. Klara Loneberg hamnade där just utanför landslagstruppen.

– Det förvånade mig. Jag tycker att hon borde varit med där, men samtidigt var det hård konkurrens på hennes position, säger Kalevi Pessi.

Vad tror du om deras chanser att slå sig in i truppen och få speltid?

– De kommer att slå sig in bra och vi ska ge möjligheten till det också. Det är klart att det blir en omställning, men de kommer få spela matcher och känna på tempot och då tror jag att de kommer ställa om på ett bra sätt. Det här är två bra tjejer med bra inställning, säger Pessi.

I och med värvningarna av framtidsnamnen börjar Pixbodamerna ha spikat sin trupp inför den kommande säsongen. Man har haft en ganska het ”silly season” där man inte minst fick klart med målvakten Lara Heini och Mia Karjalainen i ett tidigt skede och sedan har även Denisa Ratajová och nu Klara Loneberg och Emma Stenberg tillkommit.

– Vi är väldigt nöjda med de spelare vi fått in och den trupp vi har. Vi kommer att bli ännu starkare offensivt och känner att vi fått bra ersättare till Sara Hjorting och Stephanie Boberg, säger Kalevi Pessi.

Pixbo har däremot visat intresse för den finska superstjärnan Vera Kauppi, som utsetts till världens bästa spelare, och även hennes syster Oona Kauppi. Duon har meddelat att de kommer ansluta till någon av toppklubbarna om det blir SSL-spel och då står det mellan Mora, IKSU och just Pixbo.

– De har varit här och hälsat på oss, men vi får se vad de väljer. Det kan bli att de stannar i Finland också. Vi får se, säger Kalevi Pessi.

  • Adam Andersson031-98 50 67