• Bilder: Adam Andersson
    Markus Landén och Niclas Williamsson ledde sina lag till en poäng vardera i derbyt.

Tog varsin poäng i heta derbyt

Fotboll

Hemmalaget Mölnlycke/Sjövalla hade greppet, men en stark forcering i andra halvlek tog Mölnlycke IF tillbaka. Det blev till slut kryss i det glödheta derbymötet i division 4.

För första gången någonsin valde Mölnlycke/Sjövalla och Mölnlycke IF att samarbeta inför säsongens första derby för att skapa en så stor fotbollsfest som möjligt. Det lyckades man också till stor del med, även om det tidigare publikrekordet på 700 personer inte slogs.

På planen var det dock allt annat än samarbete mellan klubbarna i det prestigefyllda derbyt som Mölnlycke/Sjövalla fick den bästa starten på när man tog ledningen i den första halvleken efter mål av Andreas Brantlid. Mölnlycke IF hade också sina möjligheter i den första halvleken, men det var ändå det vitklädda hemmalaget som skulle gå till halvtidsvilan med en 1–0-ledning. Mycket med hjälp av målvakten David Ringhage.

– Det är ett jäkla krig och inte mycket skönspel. Sedan har vi David i mål som gör några fantastiska räddningar, säger Mölnlycke/Sjövalla-tränaren Daniel Berntsson.

I den andra halvleken avr det trots allt Mölnlycke IF som tog över mer och mer av handlingarna. Bortalaget för dagen skapade ett gäng möjligheter och lyckades få Mölnlycke/Sjövalla att slita hårt i sitt defensiva spel, men Mif hade ändå svårt att utnyttja sina chanser.

– Jag vet inte hur många målchanser jag själv bränner. Vi trycker ju ner dem ordentligt, men vi sätter inte lägena, säger Mölnlyckekaptenen Markus Landén.

Men trots brända lägen var det ändå Markus Landén som skulle bli poängräddare för Mölnlycke IF. De gulklädda fick nämligen en straff i slutet av den andra halvleken och även om Mölnlycke/Sjövallamålvakten David Ringhage hade full koll på vart Landén skulle placera sin straff kunde han inte stoppa den och 1–1 var ett faktum.

– Jag har haft flyt mestadels i år så det var inga konstigheter utan bara sätta den i samma hörn som jag gjort hela året. Då spelade det ingen roll att han visste att jag skulle lägga den där och gick tidigt, säger Landén.

Sista minutrarna i matchen skapades lägen åt båda hållen. Närmast var Mölnlycke IF med en ribbträff, men det blev till slut 1–1 i säsongens första derby.

– Med tanke på hur sent vi kvitterar så får 1–1 vara godkänt, säger Markus Landén.

Mölnlycke/Sjövalla-kaptenen Niclas Williamsson om derbyt:

– Vi gör en bra första halvlek och jag tycker att vi skulle förvaltat det och vunnit, men de kämpar på och har många unga killar som springer mycket. Sedan får de lite momentum när kvitteringen kommer, säger Williamsson.

Det känns ändå som att ni har rätt bra koll på varandra där ute, eller?

– Ja, så är det ju. Det blir det här enkla och raka. Båda lagen vet hur man ska spela på den här planen.

Hur var det att spela idag?

– Det är alltid kul med mycket folk, bra arrangemang och sedan är det alltid kul att se mycket barn som jag tror ser upp till detta, säger Niclas Williamsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67