• Bilder: Adam Andersson
    Alessandro Agus.

Alessandro Agus tillbaka i SSL

Innebandy

Han lämnade Pixbo Wallenstam för att trappa ned i Landvetter Wings, men efter en säsong i division 2 är Alessandro Agus tillbaka i SSL. Däremot med sin gamla klubbs derbyrival.

Det är en söndagsförmiddag när Härryda-Posten möter upp med Alessandro Agus. Det är ganska precis ett år sedan han köpte hus i Landvetter tillsammans med sin flickvän.

– Vi letade lite hus och lägenheter och visste inte riktigt vad vi ville, men att flytta hit har varit perfekt och passar oss jättebra. Mina föräldrar bor i Mölnlycke och hennes föräldrar bor i Partille så det känns som ett centralt läge mitt i mellan alltihopa, säger Alessandro Agus.

I ungefär samma veva valde också Agus att skriva på för Landvetter Wings i division 2. Detta efter två raka säsonger i Pixbo Wallenstam i SSL där han under den senare noterade 14 poäng på 28 grundseriematcher. Anledningen – tidsbrist.

”Väldigt stressigt”

– Det var tiden som satte stopp för Pixbo. Flytten till hus här i Landvetter och att jag började jobba gjorde att det kändes väldigt stressigt att också träna varje dag. Det tog för mycket kraft och energi. Jag fick välja att trappa ned helt enkelt, säger 27-åringen.

Kändes det som ett tungt beslut att trappa ned eller kändes det helt naturligt?

– Man är ju inte jätte­gammal och kan spela några år till. När man pluggar så fungerar det, men när man väl är klar med det och får ett jobb som kräver tid så blir det lite för mycket. Sista halvåret i Pixbo blev väldigt jobbigt för mig, säger Agus.

Att därifrån välja spel i Landvetter föll sig naturligt. Inte bara på grund av att han bosatt sig där utan också för att han hade sin bror och ett gäng andra kompisar i laget. Att sluta spela helt var inte heller ett alternativ då glöden för innebandy fortfarande fanns där.

Högt poängsnitt

Agus berättar att han trivdes väldigt bra i Wings och att han besitter kvalitéer visade sig onekligen i poängproduktionen där han snittade två poäng per match under den gångna säsongen.

Poängspelaren har inte heller gjort sin sista match för Landvetter Wings, men det kommer dröja ett tag till nästa gång. Strax efter att Lindås tog steget upp i SSL presenterade man nämligen ett nyförvärv. Alessandro Agus kommer göra comeback i den svenska högstaligan.

– Vi tränar inte fullt lika mycket i Lindås som i Pixbo och det gör att det fungerar och går ihop. Det är flera som tidigare spelat i Pixbo som nu gått till Lindås för att det är en perfekt nivå. Sedan kanske det drabbar att det är en eller två träningar mindre, men om det är den enda vägen man kan gå så får det bli så, säger Agus.

Klubbytet till Lindås kommer innebära att 27-åringen ställs mot sin gamla klubb i vad som kommer bli riktigt heta derbyn i SSL den här säsongen.

– Det ska bli riktigt roligt. Det kommer bli tre matcher mot Pixbo och det är självklart höjdpunkterna. Det är ju första gången någonsin i SSL som det är derby mellan Lindås och Pixbo så det blir de tre största matcherna på året. Sedan blir det såklart speciellt att möta den klubb jag spelat i nästan hela mitt liv.

  • Adam Andersson031-98 50 67