• Bilder: Fredrik Lager Smedberg
    Cykelfest. Det blev ett deltagarantal över det förväntade när RHCK anordnade sin årliga mountainbike-tävling som en deltävling i Västgöta-cupen.

Efter nya succén – vill locka fler tjejer

Mountainbike

Deltagarantalet sköt i höjden på såväl elitsidan som nybörjarsidan – då vill RCHK fortsätta ta sitt MTB Race till nästa nivå.

RHCK MTB Race har varit en återkommande tävling i Rävlanda och i år tog tillställningen fart på riktigt. Racet som numera ingår som en deltävling i Västgöta-­cupen fick ett rejält skjut i deltagarantal som till och med ställde arrangörerna.

– Det var oväntat. Det var många fler på elitsidan vilket såklart var väldigt roligt, men det var också 70 nybörjare som kom till start och det är glädjande att vi får så många nya in i sporten, säger Martin Nordgren från RHCK.

Jobbat hårt

Arrangörsklubben har jobbat stenhårt med att göra tävlingen så bra som möjligt. Arbetet med banan pågick i veckor för att få den ”top notche” som Nordgren själv uttryckte det. Den blev också hyllad av cyklisterna, trots eller kanske tack vare, sin lite annorlunda karaktär.

– Det är inte så mycket höjd i den utan den blir väldigt teknisk. Den är även riktigt tuff. Det var en del åkare med pulsklocka som låg runt 70-80 procent av max i en timme, säger Nordgren.

Tävlingen innehöll i vanlig ordning ett gäng olika klasser. Allt från elit till nybörjare och för olika åldrar. En av de mest prestigefyllda är Maxi-klassen där eliten bland annat utmanas av juniorer. På damsidan slutade här Ella Holmegård från Landvetter på en mycket hedrande tredjeplats.

Kullberg stark

På herrsidan i just samma klass slutade Magnus Kullberg från hemmaklubben på en fin 17:e plats. Segrade gjorde Dennis Wahlqvist från Serneke Allebike Cykelklubb.

Efter årets succétävling siktar nu RHCK på att utveckla tävlingen ännu mer till nästa år och då är det speciellt en sak man kommer jobba hårt för.

– Vi vill locka fler tjejer till tävlingen. Vi har börjat diskutera att låta tjejerna och killarna starta separat nästa år för att förhoppningsvis få tjejerna mer bekväma att köra för det finns många tjejer som cyklar i Sverige, säger Martin Nordgren.

  • Adam Andersson031-98 50 67