Bild: Lif 2003
Landvetter IF 2003:s guldspelare.

Lif 2003 skördade guld i Danmark

Fotboll

Sommaruppehåll i serien – då passade Landvetter IF på att återigen besöka Cup no.1 i Danmark och det här året var klubben bättre än någonsin.

Internationellt motstånd och flertalet akademilag skulle inte sätta stopp för Landvetters F16 och F18 i den danska turneringen Cup no.1. Båda lagen såg nämligen till att vända hem från turneringen med den ädlaste medaljen.

– Vi åkte raka i ryggen och med stort självförtroende efter en framgångsrik vår och veckor av förberedande träningar. Vi var redo, vi var starka och trygga i vårt spel. Vi skulle inte bara delta utan vi var på plats för att göra avtryck, säger Daniel Larsson, lagledare för Lif 2003.

Båda Landvetterlagen såg till att springa genom gruppspelen obesegrade och där med avancera vidare till slutspelet.

Här fanns det inte heller något motstånd som skulle kunna stoppa Lif och det stod så småningom klart att båda lagen tagit sig till final. För F16-lagets del väntade det amerikanska akademilaget Scandia United Soccer Academy. Ett lag som imponerat under tidigare år av turneringen.

Landvetter höll dock jämna steg med Scandia United i den första halvleken, men sedan lade man i nästa växel och då var det inget snack. F16 vann finalen med hela 6–1 och säkrade där med guldet i turneringen.

– Stora siffror som inte helt speglar matchen men va tusan, helt rättvist, vi var vassare, säger Daniel Larsson.

För F18:s del väntade norska IF Heimdal i finalen. Ett lag som man besegrade i gruppspelet, men nu blev det klart jämnare. Till slut var det ändå Landvetter som var starkast och säkrade klubbens andra guld i cupen efter finalsegern med 2–1.

– Ingen förening är lika framgångsrik som Landvetter IF under Cup No.1 2018, säger Daniel Larsson.

  • Adam Andersson031-98 50 67