Bild: Carl Sandin/Bildbyrån
Lotta Schelin.

Lotta Schelin slutar med fotbollen

Fotboll

Hon inledde sin seniorkarriär i Mölnlycke och har sedan blivit en av de största i svensk fotboll genom alla tider. Nu avslutar Lotta Schelin sin aktiva spelarkarriär.

Det är en närmast sanslös meritlista som Lotta Schelin har skapat under sin fotbollskarriär. Hon har gjort fler mål i det svenska landslaget än någon annan genom alla tider, hon har vunnit Champions League tre gånger, Diamantbollen fem gånger, franska ligan åtta gånger och i såväl EM som VM och OS har hon tagit medalj.

Ovanstående är de största, men långt ifrån alla framgångar som Lotta Schelin nått som fotbollsspelare med en seniorkarriär som alltså startade i Mölnlycke. År 2000-2001 spelade världsstjärnan med Mölnlycke IF i division 1. En säsong som dessvärre slutade med nedflyttning.

Efter det blev det mer spel i Sverige innan flyttlasset gick till Frankrike och sedan tillbaka till Sverige igen innan hon nu, 34 år gammal, avslutar sin fotbollskarriär.

– Beslutet har kommit sig av det faktum att jag har varit sjukskriven i ett år. Det gjorde att det tog stopp. Det har varit ett tufft år och det är fortfarande tufft. Jag har lyssnat på läkarna. Risken är alldeles för stor för att gå ut på en plan igen. Jag har en otrolig känslighet med min nacke och min huvudvärk, säger Lotta Schelin på en presskonferens.

Anledningen till sjukskrivningen är en skada som Schelin ådrog sig förra sommaren. I en nickduell fick 34-åringen en ordentlig smäll i nacken som hon alltså inte kunnat reparera sig från.

–  Det är klart att jag hade velat avsluta min karriär på annat sätt, men jag har ändå haft en lång karriär som jag är jätteglad och stolt över att ha fått uppleva, säger Lotta Schelin.

  • Adam Andersson031-98 50 67