Arkivbild: Adam Andersson
Målskytt. Markus Landén stegade fram från elva meter och sköt in 2–0 till Mölnlycke IF i mötet med Donsö.

Mif:s drömstart på hösten – förlängde sviten

Fotboll

Mölnlycke IF sänkte laget som man fick stryk av under våren i höstsäsongens första omgång. Nu har laget sju raka matcher utan förlust och plötsligt jagar man nu topplagen.

Det var absolut ingen rolig start som Mölnlycke IF fick på säsongen. Frånvarande spelare och några tuffa matcher gjorde att det såg riktigt dystert ut en bit in på våren.

– Vi var i ett prekärt läge efter sex omgångar. Vi kanske egentligen hade högre mål än så, men just då kände vi att vi tvungna att börja ta poäng för att säkra kontraktet, säger Mölnlycketränaren Jonatan Gerth.

Det var också vad laget började göra. Mif avslutade nämligen våren med sex raka matcher utan förlust och klättrade med råge upp på säker mark.

Under fredagskvällen var det återigen dags för Mölnlycke att sparka igång säsongen när man ställdes mot Donsö. Ett lag man inte var riktigt nära att slå förra säsongen.

– De har ett riktigt vasst anfallspar där den ena leder skytteligan. De slog oss stort under våren då vi inte riktigt visste vad som väntade och hade ett alldeles för högt försvarsspel. Nu kände vi oss väldigt förberedda då vi har tränat bra inför den här matchen, säger Gerth.

Det visade sig också. Mölnlycke tog ledningen redan efter åtta minuters spel i den första halvleken. En halvlek där man på samma gång som man tog ledningen också stängde igen fullständigt defensivt.

– Första halvleken var riktigt bra. De skapar ingenting. Jag tror de har två skott utanför, men de kommer liksom från 20 meter och var aldrig nära, säger Gerth.

Donsö flyttade sedan upp spelet i den andra halvleken och började skapa lite mer offensivt. Mölnlycke stod ändå emot bra och i den 53:e minuten kom också avgörandet.

Mif kontrade och Donsö drog på sig en frilägesutvisning samtidigt som hemmalaget fick straff. Lagkaptenen Markus Landén tog hand om det läget och prickade in 2–0 till Mölnlycke, vilket också skulle bli slutresultatet.

Segern innebar nu att Mölnlycke gått från att vara ett bottengäng till att ha tre poäng till tredjeplatsen och sju poäng till andraplatsen i tabellen – med två matcher mindre spelade.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka och hela tiden jobba hårt för varandra. Man har egentligen inte råd att ha en sådan period som vi hade i början på säsongen när det är så få matcher om man vill vara med i toppen, men vi har samtidigt alla spelare tillgängliga nu och vi vet att vår högstanivå håller till där uppe, säger Jonatan Gerth.