Isabell Krantz stannar i Pixbo

Semestern över och damerna har stärkt truppen

Pixbobloggen

Då var årets semester över och det är dags att börja jobba igen, vilket också innebär att bloggandet ska återupptas. Vad har då hänt under juli månad?
Ja, lite nyheter har faktiskt presenterats och det är Pixbodamerna som noterats för dessa. Dels har landslagsbacken Isabell Krantz valt att förlänga sitt kontrakt med klubben och gör sig i och med det redo för sin elfte säsong i Mölnlyckeklubben.
– Jag tycker fortfarande att innebandy är väldigt roligt och så länge jag känner att kroppen är hel är det inget att tveka på. Jag trivs bra i laget och föreningen så det fanns absolut inte några andra alternativ än förlängning. Mitt hjärta slår för Pixbo Wallenstam, säger den 29-årige världsbacken som är på fjärdeplats i listan över spelare som gjort flest landskamper för blågult.
Att Isabell Krantz väljer att stanna i klubben är naturligtvis av största vikt för Pixbodamerna som i och med det fortsätter att ha en av ligans absolut starkaste backuppsättningar, trots att Stephanie Boberg valt att lämna. Förhoppningarna är med all säkerhet att Krantz ska hitta nätet med sitt backskott ett gäng gånger den här säsongen.
– Väldigt skönt att ”Krattan” väljer att fortsätta att leda detta lag. Hon är en ovärderlig spelare för oss, såväl defensivt som offensivt och även som ledargestalt i gruppen. Målsättningen är att lyfta och spetsa alla delar av hennes spel för att hon ska göra sin bästa säsong någonsin, säger Per Tjusberg om förlängningen.

På tal om Per Tjusberg. Pixbotränaren kommer få en helt ny assisterande tränare vid sin sida den kommande säsongen efter att både Fredrik Larsson och Jesper Falk lämnar klubben. Ersättaren blir Jonas Hansson. 42-åringen ansluter efter att ha tränat Guldhedens herrar i division 2 och tar sig nu an sitt första tränaruppdrag för ett damlag.
– Det ska bli riktigt häftigt, dessutom extra kul att få gå för SM-guldet. Det kändes oväntat lätt att haka på Per Tjusbergs och Pixbo Wallenstams syn på ledarskap, deras filosofi beskriver hur jag själv vill jobba med en grupp så det känns inspirerande och det var inte svårt att hoppa på tåget, säger Hansson själv.
Som spelare har Jonas Hansson representerat Guldheden, Hammarby, Haninge, Balrog, Södertälje, Järfälla, Hässelby/Kälvesta och Tillberga.

På lördag spelar dessutom Pixboherrarna säsongens första träningsmatch. För motståndet står allsvenska Fagerhult Habo. Pixbobloggen kommer att vara på plats och bevaka matchen.

  • Adam Andersson031-98 50 67